2022 Porsche Taycan GTS

0
18
NAS SPONZOR

Porsche je predstavio GTS verziju modela Taycan u standardnoj i Sport Turismo formi karoserije. Reč je o verzijama regularnog Taycana i Taycana Cross Turismo sa naglašenim sportskim elementima.

Taycan GTS i GTS Sport Turismo dobili su električne motore i invertere iz modela Turbo i imaju isti obrtni momenat od 848Nm kao Turbo, ali je snaga  GTS-u 590KS, dok je u Turbu 670KS. GTS verzija ima bolju kontrolu grejanja i može da ponudi uzastopnost sportskih performansi bolje od Turbo verzije.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,5 sekundi za obe varijante karoserije, a veštački zvuk motora je podešen da bude dublji i snažniji.

Poput ostalih Taycana, GTS modeli imaju dvostepeni menjač, bateriju od 93,4kWh i arhitekturu na 800V, koja podržava punjenje snagom do 270kW. Porsche je saopštio da sa brzim punjačem Taycan GTS puni bateriju od 5% do 22% za 22 minute i 30 sekundi.

Taycan GTS ima vazdušno ogibljenje sa adaptivnim amortizerima iz Turbo modela, ali je izvršena rekalibracija da bi automobil bio žustriji i bolje povezan sa putem. U standardni paket spadaju mehanički diferencijal sa vektorskom raspodelom obrtnog momenta i Sport Chrono paket. Opcije obuhvataju upravljanje zadnjim točkovima, prednje i zadnje antirol šipke i felne od 21 inča.

Za kočenje su zaduženi diskovi veći nego u modelu 4s sa šestoklipnim čeljustima napred i četvoroklipnim nazad. U ponudi su i karbon-keramičke kočnice.

Unapređenje enterijera za GTS obuhvata prednja sedišta podesiva na 18 načina sa GTS logom na naslonima za glave, trimom od brušenog crnog aluminijuma i sintetičke tkanine, što se može dodatno pojačati crvenim ili crnim šavovima na sedištima i pojasevima, kao i mat karbonskim trimom.

Porsche je saopštio da je Sport Turismo pogodniji za put, a Cross Turismo za sve vremenske uslove i terene, iako sa klirensom većim za samo 2cm. Oba nova modela su standardno opremljeni staklenim krovom koji ima tri nivoa zamagljenosti, a u četvrtom je potpuno providan.

Prethodni tekstMercedes obeležava 100 godina srebrne zvezde.
Sledeći tekstToyota predstavila Aygo X

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here