Alfa Romeo Giulia opstaje kao električna limuzina

0
12
NAS SPONZOR

Direktor Alfa Romea Žan-Filip Imparatao izjavio je da će Giuila opstati kao električna limuzina. Kompanjia će se fokusirati na SUV modele, ali Giulia ima budućnost, doduše kao električni model, rekao je Imparato.

“Alfa Romeo će imati budućnost za Giuliu, a bavićemo se i SUV modelima, zato što radimo i za Kinu i za Ameriku. Ali oblik Giulie je fantastičan, ne želim da to izgubimo. Automobil je apsolutno divan, tako da postoji budućnost za ovaj tip automobila, ali će to biti elektrifikovana budućnost. To za Alfa Romeo verovatno znači 100% baterijsko električno vozilo”, rekao je direktor ove marke.

Imparato je dodao da je elektrifikacija ove limuzine obavezna i da marka želi da do 2027. Godine ponudi seriju modela sa električnim pogonom.

“Moram da donesem velike odluke. Ako želim natprosečan nivo performansi, moram biti hrabar. Ako kažem da idemo na elektriku, idemo na elektriku. Ne mogu biti polutrudan. Shvatate šta želim da kažem? Ne ide tako. Rizik postoji, ali to je normalno. Ovde smo da preuzimamo određene rizike, ali što se mene tiče prešli smo tačku sa koje nema povratka”, izjavio je direktor Alfe.

Uprkos prelasku na potpuno električni pogon, Imparato obećava da će automobilli ove marke imati sportski duh i da će ostati fokusirani na vozača, po čemu je Alfa Romeo poznat 111 godina. Imparato je rekao da u Alfi rade na tome da postingu takav osećaj bez veštačkog zvuka, jer to nije u skladu as vrednostima ove marke.

Prethodni tekstToyota predstavila Aygo X
Sledeći tekstTesla prelazi na jeftiniju hemiju baterija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here