Električni Ford Mustang prodavaniji od Mondea

0
37
NAS SPONZOR

Ford je ranije saopštio da će proizvodnja Mondea biti okončana u fabrici u Valensiji u martu 2022. godine. Ova odluka se čini opravdanom kada se u obzir uzme činjenica da je električni Mustang Mach-E trenutno popularniji u Evropi od modela koji je nekada bio najvažniji za Ford na starom kontinentu.

Mustang Mach-e je do kraja trećeg kavrtala prodat u 15.602 primerka, a Mondeo je u prvih devet meseci ove godine odabralo samo 10.427 kupaca. Jasno je da se interesovanje kupaca menja, a Mach-E je stigao u pravo vreme da kao krosover iskoristi veliku popularnost SUV modela i tranziciju na električna vozila.

Dobroj prodaji doprinosi i poznato ime sportskog modela, kao i dizajnerski detalji koji ga povezuju sa legendarnim Mustangom iz prethodnih decenija.

Zanimljivo je da u prva dva kvartala Ford nije izdvajao Mustang Mach-E u izveštajima o prodaji, već ga je svrstavao među kombije i uvozna vozila. Međutim, u trećem kvartalu prodato je 10.161 primeraka Mach-E, što je tri puta više od Mondea u svim njegovm karoserijskim izvedbama.

Mondeo je u ovom trenutku jedan od najslabije prodavanih Fordovih modela. Zaostaje čak i za zastarelim EcoSportom, a potpuno ga je zasenila Puma, koju bira dvostruko više kupaca.

Ford će nakon gašenja Mondea usmeriti pažnju na električna vozila koja će koristiti Volkswagenovu platformu MEB. Za Evropu je u pripremi indirektna zamena za Mondeo, ali to, prema očekivanjima, neće biti limuzina nego kombinacija krosovera i karavana, slično modelu Subaru Outback.

Prethodni tekstSsangYong našao kupca za 260 miliona dolara
Sledeći tekstVolvo opozvao 460.000 automobila zbog vazdušnih jastuka

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here