Trište: Rekordan kvartal za Teslu

0
25
NAS SPONZOR

Tesla je u trećem kvartalu isporučio 241.300 automobila širom sveta, što je povećanje u odnosu na isti period prošle godine za 73%. Ovaj rezultat je bolji od očekivanog i rekordan za ovog proizvođača električnih automobila.

Kvartalne isporuke su indikator koji se veoma pažljivo prati kada je reč o Tesli jer su ujedno i pokazatelj interesovanja kupaca za električna vozila i tranziciju sa automobila sa SUS motorima.

“Želeli bismo da zahvalimo svojim mušterijama na njihovom strpljenju dok rešavamo globalne izazove kada je reč o lancu snabdevanja i logistici”, saopštila je kompanija. Isporuke Modela 3 i Y čine najveći deo novih prodatih Tesli.

Sa prethodnim kvartalom ovo je šesto uzastopno tromesečje u kojem Tesla beleži povećanje prodaje i isporuka svojih automobila. Vrednost akcija ove kompanije porasle su za 10% ove goodine, a jedna akcija trenutno košta 775,22 dolara.

Tesla ne objavljuje pojedinačne podatke o prodaji u različitim delovima sveta, ali je poznato da su SAD i Kina najveća tržišta za ovu firmu. Više od 96% prodaje čine modeli 3 i Y.

Prethodni tekstRolls-Royce postaje električna marka
Sledeći tekstF1: Botas pobednik u Turskoj, Red Bul kompletirao podijum

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here