Rolls-Royce postaje električna marka

0
23
NAS SPONZOR

Rolls-Royce će 2023. godine predstaviti svoj prvi električni model Spectre, a do 2030. će preći na proizvodnju isključivo električnih automobila, saopštila je ova kompanija.

Spectre stiže na tržište u četvrtom kvartalu 2023. godine, a uskoro počinju testiranja, saopštio je Rolls-Royce, koji posluje u sastavu BMW-a. Direktor britanske marke Torsten Miler-Otvos rekao je da je Spectre najava potpunog ukidanja SUS motora od 2030. godine.

Zanimljivo je da BMW za sada nije odredio krajnji rok za odbacivanje automobila sa SUS motorima, ali je saopštio da želi da do 2030. godine polovinu njegove proizvodnje čine električni modeli.

Spectre je model iz superluksuznog segmenta, a na tržište stiže nakon više od 100 godina proizvodnje automobila koji koriste fosilna goriva. Za sada objаvljene promotivne slike ne otkrivaju mnogo detalja budućeg modela.

Osnivač kompanije Čarls Rols govorio je o elektrifikaciji kao svetloj budućnosti automobilske industrije još u aprilu 1900. godine “Električni automobil je savršeno tih i čist. Nema mirisa niti vibracija i biće veoma upotrebljivi kada budu napravljene fiksne stanice za punjenje. Ali zasada ne očekujem da će biti naročito pogodni, barem ne još mnogo godina”, rekao je tada Čarls Rols.

Prethodni tekstPrikazana nova Chevrolet Corvette Z06
Sledeći tekstTrište: Rekordan kvartal za Teslu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here