Obnovljen prvi Lamborghini Counatch u istoriji

0
35
NAS SPONZOR

Lamborghini je ovog leta predstavio novi Countach, a sada je prikazan ponovo napravljeni prototip ovog modela iz 1971. godine. Projekat je pokrenut kada je jedan kupac blizak Lamborghiniju pitao da li njegovo zvanično odeljenje za klasične modele Polo Storico može ponovo da napravi original.

Polo Storico je tada krenuo u sakupljanje svih informacija o automobilu, uključujući zapisnike sa sastanaka na kojima se diskutovalo o ovom modelu, kao i savremene informacije od ljudi koji su radili na njemu. Pirelli je odigrao važnu ulogu jer je stavio na uvid svoj arhivski materijal i omogućio da se ponovo naprave pneumatici koji su korišteni na originalu.

Prvo se radilo na unutrašnjoj strukturi koja je kod prototipa bila potpuno drugačija od cevastog okvira koji je upotrebljen u serijskim modelima. Potom su napravljeni metalni paneli karoserije primenom tradicionalnih metoda. Najveći izazov je bio da se automobil napravi u identičnoj veličini, a u tu svrhu je korišteno 3D skeniranje Countacha LP400 sa brojem šasije koji se završava na 001. Sličan proces korišten je za enterijer.

Dalje su korišteni originalni rezervni delovi ili restaurirane komponente iz originalnih primeraka ovog modela. Polo Storico je u nekim slučajevima morao da napravi delove, pri čemu je korištena originalna dokumentacija gde god je to bilo moguće.

Nijansa žute boje u koju je automobil ofarban pronađena je u arhivama pod nazivom Giallo Fly Specialne i ponovo je napravljena prema originalnim specifikacijama.

U ovaj projekat uloženo je više od 25.000 radnih sati.

Prethodni tekstAlfa Romeo – novi model svake godine
Sledeći tekst2022 Ford Focus

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here