Alfa Romeo – novi model svake godine

0
39
NAS SPONZOR

Alfa Romeo će predstavljati novi model svake godine do 2026, a prvi je SUV Tonale sledeće godine, saopštio je direktor ove marke Žan-Filip Imparato.

Njegove komentare sa sastanka sa italijanskm dilerima kasnije potvrdio portparol matične kompanije Stellantis. Na istom skupu Imparato je rekao da će od 2027. godine svi novi modeli Alfa Romea biti električni.

Tonale, čija je proizvodnja inicujalno trebala da počne do kraja 2021. godine, biće predstavljen u martu sledeće godine, a prodaja u Italiji kreće u junu 2022.

Direktor Lancei Luka Napolitano rekao je na istom događaju da je šefu Stellantisa Karlu Tavaresu prezentovao desetogodišnji plan za ovu marku, koja trenutno prodaje samo mali model Ypsilon i samo u Italiji.

Prema ovoj strategiji, Lancia bi se proširila na ostala evropska tržišta, uključujuči Francusku, Nemačku u nordijske zemqe, sa fokusom na velike gradove, kako bi se kompletirala premijum ponuda od Alfa Romeoa i DS.

“Naš cilj je da uvedemo Lanciu na tržišta gde se prodaju električni automobili, pošto ćemo od 2026. godine praviti samo električna vozila”, izjavio je Napolitano. On je rekao da će Lancia predstaviti tri nova modela do 2028. i da neće odustati od Ypislona. Ove informacije takođe je kasnije potvrdio portparol Stellantisa, prenosi Auto njuz (Auto News).

Stellantis je formiran ranije ove godine spajanjem Fiat Chryslera i PSA grupe. Uprava nove kompanije odlučila je da Alfa Romeo, Lancia i DS sarađuju u premijum segmentu.

Prethodni tekstTužba protiv BMW-a i Daimlera u Nemačkoj
Sledeći tekstObnovljen prvi Lamborghini Counatch u istoriji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here