Piaggio Beverly SportTouring

3
6577
Image
NAS SPONZOR

 

Ponuda Piaggio Grupe, kada su u pitanju skuteri velikih točkova, je obogaćena novim sportskim modelom: Beverly SportTouring. Novi agregat zapremine 330ccm, kao i prisustvo ABS i ASR sistema će novi model, sasvim je sigurno, učiniti pravim hitom naredne sezone.

 

Beverly, najprodavaniji model Piaggio Grupe, je tokom proteklih 10 godina apsolutni lider po prodaji, sa preko 300.000 prodatih jedinica.

Image

 

Beverly SportTouring je prvi model Piaggio marke opremljen sa najnovijim motorom 350 cm3. Ovaj agregat je napravljen da poseduje snagu agregata od 400 cm3, ali veličinu, nivo emisije štetnih gasova i troškove održavanja agregata zapremine 300cm3.

Novi SportTouring ima kombinovani kočioni sistem koji raspodeljuje silu kočenja i prvi je skuter na svetu sa ugradjenim ABS sistemom sa ASR kontrolom proklizavanja za maksimalnu bezbednost u vožnji. Da bi bio usaglašen sa tehnološkim inovacijama, novi Sport Touring sada ima 150/70 zadnju gumu koja garantuje maksimume u stabilnosti i držanju puta. 

Novi agregat: minimum prostora – maksimalna snaga

Novi model je iskorišćen i kao platforma za promociju potpuno novog agregata. U pitanju je agregat sa jednim cilindrom, četvorotaktni, četvoroventilski, vodeno hlađeni i sa elektronskim ubrizgavanjem.

Image

 

Novi motor od 350 kubika je smišljen sa sistemom suvog kartera i `flater` ventilom koji omogucava smanjenje gubitaka usled pulsiranja, smanjenje veličine pumpe za ulje, a samim tim i smanjenje dimenzija motora. Novi agregat je "niskofrikcioni", tj.  klackalice ventila sada sadrže valjčiće radi smanjenja buke i povećanja ekonomičnosti.

Na desnoj strani motora (strana na kojoj se nalazi varijator), takodje postoje poboljšanja koja posebno predstavlja novo kvačilo, sa više diskova potopljenih u ulju, koje obezbedjuje mnogo mirniji prenos snage čak i u uslovima termičke preopterećenosti. Posebni sistem podmazivanja obezbedjuje njegovo stalno hladjenje u svim radnim uslovima. Ova tehnička rešenja, zajedno sa novim CVT variomatom, razvijenim posebno za ovaj agregat, omogućuju smanjenje težine za čitavih 10 kg u odnosu na 400 cm3.

Image

 

Mogućnosti motora, sa maksimalnom snagom od 24.5 kW (33.3 KS) postavljaju novi Beverly SportTouring na vrh svoje kategorije. Mala veličina za maksimalne performanse, uz veću uštedu: zahvaljujući novom motoru troškovi održavanja Beverly SportTouringa su zadržani na nivou skutera od 300 cm3. Šta više, servis je predviđen za pređenih 20.000 km, sa zamenom ulja tek na 10.000 km

Ekonomičnost potrošnje goriva je unapređena, zahvljaujući novom agregatu. U prosečnoj vožnji, Beverly SportTouring sa litrom gorica prelazi 30 km, sa dosegom većim od 330 km.

Arhitektura rama: efekat motocikla za komfor skutera

Briljantne mogućnosti mašine su podržane sa originalnim i ekstremno efektnim ramom, referentnu tačku svih Beverly modela još od početka. Još jednom u nizu, Beverly SportTouring omogućava agilnost, široke mogućnosti i uživanje u vožnji na najvišem nivou.

Image Image

 

Dvostruki ram je od visokootpornih čeličnih cevi i presovanog metala sa viljuškom prečnika 35mm, dok je zadnje vešanje sa dva amortizera dvostrukog dejstva, sa podešavanjem predopterećenja koji nude 4 pozicije podešavanja. Ovo omogućava upijanje neravnina i udaraca na putu, umirujući upravljanje.

Osim agilnosti i lakog upravljanja od strane svakog "urbanog putnika", novi Beverly SportTouring omogućava vrhunsko "držanje puta" zahvaljujući velikim točkovima i dvostrukom petokrakom točkovima (16" x 3.00" prednji 14" x 3.50" zadnji) i velikim gumama (110/70 i 150/70).

Kombinovano kočenje, ABS i ASR: snažno i sigurno u svakoj situaciji

Prednja kočnica poseduje veliki 300 mm polu-plivajući disk, gde su tri plivajuća klipa u čeljusti, dok je na zadnjoj kočnici disk od 240mm. Ova dva diska rade u tandemu, zahvaljujući kombinovanom kočionom sistemu kočenja (za verziju bez ABS funkcije) tako što su pritiskom desne ručice za kočenje aktivirani dva prednja klipa prednje kočnice, dok se pritiskom leve ručice za kočenje aktiviraju jedan klip u prednjoj kočnici i zadnju kočnicu. Distributivni ventil kočionog sistema je povezan za levu ručicu kočnice, kalibrirajući pritisak na prednju kočnicu u zavisnosti od pritiska zadnje kočnice, da bi izbegao eventualno smanjenje kočione sile na zadnji točak i održao ravnotežu vozila.

Image

 

Novi Beverly SportTouring je prvi skuter na tržištu koji može biti opremljen sa ABS/ASR paketom za optimalno upravljanje vozilom čak i u delikatnim situacijama, kao što je iznenadan gubitak upravljivosti pri slučajevima naglog ubrzavanja ili kočenja.

Oba točka su opremljena senzorom kretanja i senzorom za konstantno merenje brzine kretanja. Senzori su povezani sa dvokanalnom hidrauličnom kontrolnom stanicom koja putem servo ventila podešava nivo pritiska na kočioni sistem, aktivirajući ABS u trenutku kada točak namerava da zablokira. Krajnji rezultat je potpuna i konstantna upravljivost sa smanjenjem kočionog puta.

Image

 

ASR funkcija, u kombinaciji sa ABS sistemom predstavlja ozbiljni korak napred u pravcu aktivne sigurnosti. Kod ASR funkcije, izlazna snaga ja automatski redukovana kada senzor registruje proklizavanje zadnjeg točka. Ovo omogućava sprečavanje gubitka kontrole na neravnim, ili slabo prijanjajućim podlogama. ASR može biti lako isključen upotrebljavajući namenjeni prekidač na upravljaču, tako da vozač u svakom trenutku može voziti "kao po suvom". Status sistema pokazuje svetlosni signal na instrument tabli.

Stil: elegantan, u pravom "Made in Italy" duhu

Elegancija novog Beverly SportTouringa izvire iz pažljivo kreiranog i harmoničnog stila Beverly porodice. Sportski ukus je sačinjen od niza detalja, tipičnih za "made in Italy" proizvode.

Image

 

Čak i na prvi pogled, Beverly SportTouring se ističe svojim zatamnjenim prednjim vizirom, koji pored toga što ističe sportski duh, unapređuje vozačevu zaštitu od vetra. Umesto hromiranih završetaka, sada su mat i osenčeni detalji na prednjem delu koji ističu sportski karakter vozila.

Izduv je takođe nov, isturen više napolje, sa trakom na loncu i ekskluzivnoj sivoj i crnoj mat boji, kao i dvostruki točkovi sa 5 krakova koji su u sjajnoj crnoj boji.

Touring duh novog  Beverly-ja se ogleda u nizu detalja, predviđenih da omoguće neometano uživanje u dužim vožnjama i u maksimalnom komforu. Sedište je  sa dva nivoa, posebno za vozača i suvozača, dok su detalji na motoru napravljeni poput unutrašnjosti u sportkim automobilima, sa reljefnom završnicom.

Image

 

Novi  SportTouring nudi unapređen prostor za odlaganje kaciga ispod sedišta: dve džet ili jedna "ful face" kaciga, sa dodatnim prostorom za dokumenta. Kapacitet nosivosti prtljaga je obogaćen praktičnim prostorima za torbicu i rukavice. Tu su i ručice za držanje za suvozača, u originalnoj boji.

Boje

Jedinstveni izgled novog Beverly SportTouring-a je kompletiran ekskluzivnim bojama i detaljima unutrašnjosti koji su u skladu i koji imaju namenu isticanja linija i sportskog karaktera skutera. Argento Cometa, mat boja koja još više ističe linije i Nero Cosmo koja naglašava agresivnost koje dolaze sa sedištem boje cigle. Klasične boje Blu Midnight, Rosso Antares i Bianco Luna su sa crnim sedištem..

Tehnička specifikacija

Agregat: Piaggio jednocilindrični 4-taktni
Zapremina: 330 cm3
Prečnik x hod: 78 mm / 69 mm
Maksimalna snaga: 24.5 kW / 33,3 KS  na 8,250 o/min
Obrtni moment: 32.3 Nm na 6,250 o/min
Sistem ventila: Bregasta osovina u glavi motora (SOHC) – 4 ventila
Sistem dovoda goriva: Elektronsko ubrizgavanje
Hlađenje: Vodeno
Podmazivanje: Suvo kvačilo
Menjač: Automatski CVT sa serverom obrtnog momenta
Kvačilo: Muti-disc centrifugalno  u uljnoj kupki
Ram: Dvostruki od visokootpornih čeličnih cevi
Prednje vešanje: Teleskopska hidraulična viljuška promera 35-mm, hod točka 90 mm
Zadnje vešanje: Dva amortizera dvostrukog dejstva sa podesivim prednabojem u 4 nivoa – hod točka 81 mm
Prednja kočnica: 300 mm disk sa 3 plivajuća klipa u čeljusti
Zadnja kočnica: 240 mm disk  sa 2 plivajuća klipa u čeljusti
Sistem kočenja: ABS i  ASR
Prednji točak: Aluminijumski 16" x 3.00
Zadnji točak: Aluminijumski 14" x 3.50
Prednja guma: Tubeless 110/70 – 16"
Zadnja guma: Tubeless 150/70 – 14"
Dužina/Širina: 2,215 mm / 760 mm
Međuosovinsko rastojanje: 1,560 mm
Visina sedišta: 795 mm
Kapacitet rezervoara goriva: 13 litara
Suva težina: 177 Kg
WMTC prosečna razdaljina: 30,5 km/l
Homologacija: EURO 3

Izvor: PGS Motori marketing, pripremila Nacionalna Klasa

Prethodni tekstPiaggio Beverly SportTouring 350
Sledeći tekstPrvi utisci: Aprilia Mana 850 ABS
Večni entuzijasta.

3 COMMENTS

  1. Postovani
    Imam Piaggio beverly sport Touring dma mjeseca i interesuje me koliko mogu da predjem kilometara kada mi se upali rezerva posto kad god je na dnu kazaljka pumpa pokaze da sam napunio 9,5 litara. Uvjek mislim da sam ga ispraznio do kraja jer je kazaljka na nuli. je li toliko staje u rezervorar ili 13 litara kao sto govore?
    Hvala!

  2. Rezervoar Sport Touring modela je po fabrickim specifikacijama 13 litara.

Comments are closed.