Kineski noviteti odlični na Euro NCAP testu

0
40
NAS SPONZOR

Dva nova kineska modela na evropskom tržištu dobila su pet zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti na osnovu “impresivnih” i “odličnih” performansi koje su pokazali tokom provera. Reč je o modelima Lynk&Co 01 i Nio ES8.

Hibridni Lynk&Co 01 je stigao u Evropu prošle godine i dobio je ocenu 96% za zaštitu odraslih putnika, uključujući maksimalnu zaštitu prilikom bočnog udara.

Električni Nio ES8 dobio je dobre ocene za sistem automatskog kočenja i razne druge sisteme za izbegavanje sudara. U segmentu tehnologija koje pomažu vozaču dobio je ocenu 92%.

“Talas vozila koja koriste novu energiju zahvatio je Evropu, a nove modele lansirali su  BYD, Xpeng, DFSK, Seres i drugi. Nažalost, mnogi od njih još nisu dovoljno transparentni za evropske kupce kada je reč o bezbednosti”, izjavio je generalni sekretar Euro NCAP-a Mihil van Ratingen.

On je rekao da su Lynk&Co i Nio pokazali da oznaka “made in China” više nema pežorativno značenje kada je reč o automobilskoj bezbednosti i da su oba njihova modela prošla izuzetno dobro u testovima.

Van Ratingen je dodao da je jasno da svi proizvođači znaju da će Euro NCAP testirati njihova vozila prema najvišim standardima ukoliko žele da prodaju automobile u Evropi i da to garantuje da će biti spremni da ulažu da bi dobili najbolje ocene za bezbednost.

Još nekoliko modela iz raznih segmenata i sa različitim pogonima dobili su maksimalne ocene za bezbednost od Euro NCAP-a. Među njima je sa pet zvezdica i Toyota Mirai, koja koristi vodonične gorivne ćelije. Posebno je ukazano da je Toyota posvetila naročitu pažnju bezbednosti rezervoara za vodnik pod visokim pritiskom u slučaju sudara i posle sudara. Euro NCAP je zaključio da sudar “nema uticaja” na bezbednost vozila u ovom smislu.

Prethodni tekstAudi Grandsphere je budući A8
Sledeći tekstMinhen: Volkswagen ID. Life koncept

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here