Minhen: Volkswagen ID. Life koncept

0
35
NAS SPONZOR

Volkswagen je predstavio koncept ID. Life, koji će serijsku verziju doživeti 2025. godine, kada će dobiti mesto ispod kompaktnog električnog hečbeka ID.3.

Za razliku od većeg brata, kod koga se snaga šalje na zadnje točkove, koncept je dizajniran sa prednjim električnim pogonom na skraćenoj verziji iste MEB platforme, koja je prilagođena za gradske automobile. električni agregat isporučuje 234KS i 290Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 6,9 sekundi i maksimalnih 180km/h.

ID Life dobija energiju iz baterije kapaciteta 57kWh, a ona omogućava autonomiju od 400km. Podržano je brzo punjenje za domet od 163km za samo 10 minuta. Volkswagen je saopštio da je koncept dizajniran kao „gradski automobil sa krosover karakterom“. Klirens je odličnih 190mm, a dolazni i silazni uglovi su 26 i 37 stepeni. Automobil je unutra prostran iako je dugačak samo 4091mm, širom 1845mm i visok 1599mm.

Iako je značajno kraći od Golfa osme generacije, ID Life ima međuosovinski razmak od 265mm, a to je neznanto duže nego kod najprodavanijeg Volkswagenovog modela. Putnici na zadnjim sedištima uživaju u obilnom prostoru, a prtljažni prostor može da se poveća na 1285 litara obaranjem nasslona saputnikovog i zadnjih sedišta.

Kada su sva sedišta na mestu, prtljažnik ima zapreminu od 225 litara, plus 108 litara ispod poda tovarnog dela. Inženjeri su napravili i 68 litara prostora u prednjem delu kabine. Zanimljivo je džep na vratima služi i kao punjač za pametne telefone.

ID Life je još jedan koncept koji umesto retrovizora ima kamere radi boljih aerodinamičkih karakteristika, a i unutrašnji retrovizor je zamenjen kamerom i ekranom od devet inča. Volkswagen je ugradio ekran koji se uvlači, a spojen je sa konzolom za igranje.

Očekivana osnovna cena serijske verzije je oko 20.000 EUR, a u najvišem paketu opreme 25.000 EUR.

Prethodni tekstKineski noviteti odlični na Euro NCAP testu
Sledeći tekstPeta generacija Subarua WRX

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here