Peta generacija Subarua WRX

0
30
NAS SPONZOR

Subaru je predstavio petu generaciju modela WRX sa novim izgledom, novom platformom i motorom. Automobil izgleda poznato, ali je Subaru napravio nekoliko izmena da bi poboljšao performanse, ali ne samo povećanjem snage. Prvi put u ponudi je GT trim.

U Americi je novi model dobio 2,4 litarski turbo motor (umesto dvolitarskog) od 275KS i 349Nm maksimalnog obrtnog momenta koji je dostupan u rasponu od 2000 do 5000 obrtaja. Obrtni momenat je isti kao kod starog modela, a snaga je povećana za 3KS.

Novi motor se kombinuje sa šestostepenim menuelnim ili Subaru Performance CVT menjačem i pogonom na svim točkovima. CVT ima osmostepeni manuelni režim dostupan preko poluga iza upravljača. Dostupan je i spoljni hladnjak za tečnost menjača.

Automobil koristi Subaruovu globalnu platformu, koja ima nekoliko poboljšanja. Nova šasija je kruća nego do sada, a njeni nosači su čvršći za 75%, što se povoljno odrazilo na težište automobila. Subaru sada vezuje zadnju stabilizacionu šipku za karoseriju, a ne za šasiju.

Novost za 2022. godinu je GT trim, koji je dostupan samo sa automatskim menjačem, ali obuhvata i elektronski kontrolisane amortizere. Postoje tri režima: Comfort, Normal i Sport. Tu je i Drive Mode Select koji vozaču pruža čak 430 opcija za podešavanje. Recaro sedišta su ekskluzivna za ovaj model, a vozačevo se podešava na osam načina i presvučeno je crnom kožom sa kontrastnim šavovima.

Felne specijalnog dizajna imaju prečnik od 18 inča i ofarbane su u mat sivu boju, a pneumatici su dimenzija 245/40 R18. Ostale verzije novog WRX imaju aluminijumske felne od 17 ili 18 inča.

Kabina ima potpuno novi dizajn sa ekranom za multimedijalne sadržaje dijagonale 11,6 inča i Apple CarPlay, Android Auto i Bluetooth tehnologijama u standarndom paketu. Opcije obuhvataju Harman Kardon audio sistem. Novi WRX opremljen je Subaruovom EyeSight Driver tehnologijom sa sistemima koji pomažu vozaču.

Prethodni tekstMinhen: Volkswagen ID. Life koncept
Sledeći tekstMinhen: SMART Concept #1

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here