Minhen: SMART Concept #1

0
34
NAS SPONZOR

SMART je na Sajmu automobila u Minhenu izložio koncept kompaktnog električnog SUV modela, koji je direktna najava prvog serijskog modela nove generacije vozila ovog proizvođača.

Nazvan Concept #1, automobil je demonstracija udaljavanja ovog proizvođača od proizvodnje malih gradskih automobila. Koncept je dugačak 4290mm i visok 1698mm, što znači da je nešto duži od Volkswagen Golfa, a linija krova mu je za 10cm viša nego kod aktuelnog Nissana Juke.

Razmak između osovina je 2750mm, a SMART se nada da će serijski model moći da funkcioniše kao električni porodični SUV. Koncept ima četiri sedišta, a kompanija najavljuje da će proizvodna verzija imati pet sedišta i premijeru pre kraja sledeće godine.

Kineski Geely, suvlasnik SMART-a zajedno sa Daimlerom, vodi tehnički razvoj, a za sada nije potvrđen izbor arhitekture. Verovatno će to biti SEA platforma koju koriste modeli namenjeni kineskom tržištu, kao i budići manji Volvo model.

Daimler je odgovoran za razvoj enterijera i stilizovanje spoljašnosti. Glavni dizajner Gorden Vagener izjavio je da ovaj koncept redefiniše SMART kao automobilsku marku i da je kreiran potpuno novi DNK koji ima potencijal da pozicionira SMART kao lidera u pogledu dizajna. Automobil ima felne od 21 inča, LED svetla, a kvake na vratima su skrivene. Prednji deo podeljen je u manje trouglove koji se mogu individualno osvetljavati.

Kabina ima plutajuću centralnu konzolu sa ravnom površinom za odlaganje predmeta između sedišta i centralni ekran od 12,8 inča. SMART navodi da vozilo ima centralni kompjuter koji kontroliše četiri glavna sistema: multimediju, asistencije za vozača, elektromobilnost i električnu/elektronsku arhitekturu vozila. Funkcionalnost 75% procesora može se unaprediti preko interneta.

Nisu objavljeni ostali tehnički detalji.

Prethodni tekstPeta generacija Subarua WRX
Sledeći tekstNovi Volkswagen T-Roc bez kamuflaže

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here