Audi Grandsphere je budući A8

0
27
NAS SPONZOR

Audi je predstavio Grandsphere koncept, novu električnu limuzinu sa četvoro vrata čiji bi dizajnerski i tehnološki detalji mogli da se nađu u novoj generaciji modela A8 u okviru projekta Artemis, čiji je cilj razvoj visoko tehnološke potpuno električne platforme nove generacije.

Poput nedavno predstavljenog koncepta Skysphere, Grandshpere je potpuno električni i dizajniran je kao studija za luksuzni automobilski prevoz u budućnosti. Kao takav, koncept ima karakteristike koje su moguće zahvaljujući primeni četvrtog nivoa tehnologije autonomne vožnje.

U potpuno autonomnom režimu, upravljač i papučice limuzine dužine 5,35 metara se uvlače i skriveni prostor u centralnoj konzoli i podu, čime se oslobađa još više prostora dizajnom koji “ponovo osmišljava prostor i putnički deo kao centar samog vozila.

Novi multimedijalni sistem projektuje sliku u punoj širini na drvenu površinu ispod vetrobrana na četvrtom nivou. Kada vozač preuzme manuelnu kontrolu ovi ekrani su podeljeni za vozača i putnika.

U autonomnom režimu ova površina za projekcije može da se koristi za prikazivanje filmova ili video konferencije u pokretu. Senzori su integrisani ispod ove površine i služe za kretanje kroz menije i sadržaj. Ovde je primenjena nova Audijeva tehnologija MMI primanja komandi bez dodira. Fizičke kontrole za klima uređaj i multimediju premeštene su na vrata i, zajedno sa tehnologijom praćenja usmerenosti pogleda, sistem prepoznaje komande, a korisnici mogu da se kreću kroz menije pokretom ruke ili da, na primer, povećaju ili smanje temperaturu. Komande se mogu zadavati i fizičkim tasterima koji pružaju povratnu informaciju.

Audi je saopštio da ove nove tehnologije u autonomnom režimu koncepta “otvaraju nove nivoe slobode za sve putnike”. Konfiguracija je 2+2 sedišta, pri čemu su zadnja sedišta kompaktnija od prednjih. Kada se prednja sedišta obore do ugla od 40 stepeni, putnici i dalje mogu da koriste multimediju, a moguće je postići ugao od 60 stepeni.

Prednji nasloni za glave mogu da se nagnu do 15 stepeni, a u njih su integrisane kompomente koje emituju prijatan miris i zvučnici koje ne čuju ostali putnici. U centralnoj konzoli između prednjih sedišta je mesto na kojem se toči piće u dve specijalne čaše. U kabini nema kože, nego je ona konstruisana uglavnom od održivih ili recikliranih materijala.

Međuosvninski razmak je 3,19 metara, što je više nego kod aktuelnog A8. Grandsphere je zasnovan na premijum električnoj platformi za velika električna vozila, a u nju je smeštena baterije čitavom dužinom između osovina, kapaciteta oko 120kWh. Ona napaja par električnih agregata snage 720KS i 960Nm. Procenjena autonomija je preko 750km.

Arhitektura na 800V prima brze punjače snage do 170kW, pa se baterija do 80% kapaciteta puni za manje od 25 minuta. Audi je objavio podatak da punjenje od samo 10 minuta omogućava vožnju od preko 300km.

Nemačka kompanija je objavila da je Grandsphere najbliži serijskom modelu od serije od tri nova koncepta (uključujući Skysphere i budući Urbansphere) i da će pojedini elementi evoluirati u rešenja koja će se naći u krajnjem proizvodu.

Prethodni tekstTesla Model S Plaid najbrži na Nirburgringu
Sledeći tekstKineski noviteti odlični na Euro NCAP testu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here