Minhen: Električni Renault 5 stiže 2024.

0
92
NAS SPONZOR

Renault je na Sajmu automobila u Minhenu prvi put prikazao koncept novog Renaulta 5 i potvrdio da će proizvodnja ovog električnog modela početi 2024. godine kao konkurent Hondi E i MINI Electricu.

Novi R5 preuzima dosta stilskih karakteristika originala, uključujući usisinike vazduha na prednjem karoserijskom poklopcu. Dizajn je delo nedavno angažovanog Žila Vidala, koji je u PSA grupaciji bio zadužen i za jednako retro stilizovani Peugeot E-Legend koncept.

„Dizajn Renaulta 5 prototipa je zasnovan na R5, kultnom modelu našeg nasleđa. Ovaj prototip ovaploćuje savremenost i vozilo koje je relevantno za svoje vreme: urbano, električno, atraktivno“, izjavio je Vidal.

Istovremeno je potvrđeno da će Alpine postati marka za elektirčne sportske automobile i da će prvi takav model biti Alpine R5. Taj model će koristiti novi električni pogon u najsnažnijoj specifikaciji.

Alpine će praktično preuzeti poslove odeljenja Renault Sport i biće odgovorna za razvoj Renaulta 5 sa naglašenim performansama, ali će se baviti i svim ostalim budućim Renaultovim modelima, uključujući novu generaciju Megana, krosover i SUV modele.

Direktor Renaulta Luka de Meo preslikava taktiku koju je prethodno primenio u Fiatu i SEAT-u, gde je uspostavio Abarth i Cupru kao samostalne brendove za modele naglašenih performansi.

Prethodni tekstRadford predstavio ekskluzivni Type 62-2
Sledeći tekstNovitec tjnunirao Ferrari F8 Spider

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here