Radford predstavio ekskluzivni Type 62-2

0
25
NAS SPONZOR

Britanski proizvođač karoserija Radford ponovo je aktivan, a prvi moderni projekat je sportski model retro izgleda inspirisan Lotusom Type 62 i Evorom. Prikazana verzija raspolaže motorom od 600KS.

Type 62-2 prvi put je prikazan početkom avgusta, ali u Classic specifikaciji sa motorom od 430KS. Tada je najavljen i Golden Leaf model sa motorom od 500KS.

Top varijanta je dobila dodatnu oznaku John Player Special i ima unikatnu crnu i zlatnu grafiku inspirisanu dizajnom na više Lotusovih F1 automobila. Ova grafika je napravljena nanošenjem sloja zlatne farbe i čak deset slojeva crne.

Sve tri varijante koriste isti 3,5 litarski V6 motor sa kompresorom iz Evore, ali je najsnažniji doživeo pojačanja i određene modifikacije, uključujući ugradnju većeg kompresora da bi postigao 600KS. John Player Special ima i agrsivniji aerodinamički paket, sa većim pragovima  i novim zadnjim difuzorom.

Radford je saopštio da je ovo ujedno i najlakša varijanta Type62-2, što bi u kombinaciij sa najjačim motorom trebalo da garantuje i najbolje performanse. Ovde se koriste i karbon-keramičke kočnice sa AP Monobloc čeljustima. Kompozitne felne marke Dymag imaju 18 inča napred i 19 inča nazad. Među ponuđenim pneumaticima je i Michelin Pilot Sport Cup 2.

Radford trenutno prima narudžbine i planira isporuke za početak 2022. godine. Informacije o ceni nisu dostupne.

Prethodni tekstNovi Volkswagen T-Roc bez kamuflaže
Sledeći tekstMinhen: Električni Renault 5 stiže 2024.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here