Hyundai: Samo električni modeli od 2035.

0
274
NAS SPONZOR

Hyundai je saopštio da od 2035. godine planira da obustavi prodaju automobila sa SUS motorima u Evropi i da u ponudi zadrži samo modele sa električnim pogonom. Na većini ostalih tržišta kompanija će izvršiti ovu promenu do 2040. godine.

Ova objava nije iznenađujuća s obzirom na predlog o kojem će glasati Evropska komisija, prema kojem će sredinom sledeće decenije biti zabranjena prodaja automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Objava je usledila na početku Sajma automobila u Minhenu i znači da će Hyundai od 2040. godine postati potpuno električna marka na većini velikih globalnih tržišta. Kompanija procenjuje da će do tada vozila na električni pogon činiti 80% ukupne godišnje prodaje nakon što dostigne 30% na kraju ove decenije.

Hyundai je u Minhenu izložio koncept Prophecy, koji najavljuje novi serijski model za 2022. godinu u formi limuzine Ioniq 6. Prikazan je i Ioniq 5 električni krosover kao robotaksi sa četvrtim nivoom autonomne vožnje, čija se premijera u proizvodnoj formi očekuje 2023. godine, kada će biti i pokrenta taksi služba u kojoj nema vozača.

Prethodni tekstDruga generacija Mercedes Citana
Sledeći tekstNestašica čipova i tokom 2022.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here