Minhen: Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+

0
42
NAS SPONZOR

Svetsku premijeru na Sajmu automobila u Minhenu imao je Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+, a narudžbine će početi da se primaju do kraja godine. Ovo je prvi potpuno električni model visokih performansi AMG odeljenja i biće suparnik Porsche Taycanu Turbo S i Audiju RS E-tron GT.

Ova luksuzna limuzina opremljena je sa dva motora ukupne snage 760KS u najjačoj varijanti i biće top model u EQS porodici, ali i za sve Mercedesove električne auotmobile. Kasnije će uslediti serija AMG električnih modela na EVA2 platformi, kao i na AMG.EA arhitekturi.

EQS 53 sadrži mnoge tehničke izmene u odnosu na regularnu verziju ove električne limuzine, uključujući po jedan specifiči AMG električni agregat na obe osovine. Motori su ojačani i postižu veći broj obrtaja.

Deklarisana snaga je 660KS i 950Nm, a sa Dynamic Plus paketom i Race Start režimom snaga se povećava na 760KS i 1018Nm. U tom režimu ubrzanje od 0-100km/h traje 3,4 sekunde. Maksimalna brzina ograničena je na 220km/h u regulanroj formi, odnosno na 250km/h sa Dynamic Plus paketom.

Postavka sa dva agregata znači da postoji pogon na svim točkovima, a motor na zadnjoj osovini dizjaniran sa praktičnošću na umu i ima specifične funkcije za hlađenje, da bi bio što efikasniji. Energija se skladišti u bateriji kapaciteta 107,8kWh sa arhitekturom od 400V i omogućava autonomiju od 520km do 576km.

U vožnji postoje tri režima za rekuperaciju energije, a menjaju se komandom na upravljaču. Baterija može da se puni snagom do 200kW na brzim punjačima.

Ogibljenje na prednjoj i zadnjoj osovini je multilink tipa, a AMG je saopštio da je iznova razvio sve komponente koje utiču na dinamiku u vožnji, uključujući zadnju osovinsku šipku, prednji i zadnji deo šasije i nosače motora. Ride Control+ vazdušno ogibljenje se kombinuje sa elektronski kontrolisanim aktivnim amortizerima, a upravaljanje zadnjim točkovima je standardno.

Automobil ima seriju AMG režima za vožnju kojima se reguliše ogibljenje, upravljanje, isporuka snage i regulacija baterije, kao i prateći sintetizovani zvuk. Može da se bira između felni od 21 ili 22 inča, sa AMG kočnicama kao delom standardnog paketa. Veće keramičke kočnice su opcione. Optimizovane su i aerodinamičke karakteristike, a u tu svrhu su prerađeni difuzor i bočni usisnici, a zadnji spojler je povećan.

Kabina je opremljena hiperekranm sa kraja na kraj centralne konzole, a softver je opremljen serijom specijalnih AMG režima i dizajnerskih rešenja, uključujući opcioni Track Pack sistem koji beleži više od 80 vrsta podataka tokom vožnje. U ponudi će se naći i AMG noćni paket sa tamnim hromom, crvenim kočionim čeljustima i karbonskim trimom.

Prethodni tekstF1: Prva pobeda Meklarena posle devet godina, Hamilton i Verštapen nisu završili trku
Sledeći tekstMinhen: Porsche Mission R koncept

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here