Minhen: Porsche Mission R koncept

0
32
NAS SPONZOR

Porsche je na Sajmu automobila u Minhenu prikazao Mission R koncept kao svoj prvi trkački električni automobil. Ovo je vizija budućeg trkačkog modela sa nultim emisijama koji je napravljen od održivih materijala, a nudi performanse na nivou najsnažnijih suparnika sa SUS motorima.

Porsche je nagovestio mogućnost pokretanja takmičarske serije sa ovakvim modelom, ali za sada ne postoji konkretan plan.

Mission R za pogon koristi novu generaciju električnih motora kombinovane snage 1087KS (800kW) u kvalifikacionom režimu. Pogon na svim točkovima osigurava sprint od 0-100km/h za samo 2,5 sekundi, a maksimalna brzina je 300km/h. Porsche je saopštio da su sposobnosti koncepta na stazi na nivou modela Porsche 911 GT3 Cup.

Konstantna snaga koju vozač ima na raspolaganju je 680KS (500kW). Napredna tehnologija na 800V osigurava da se 75% baterije sa uljnim hlađenjem napuni za samo 15 minuta.

Spoljni dizajn obuhvata aktivne aerodinamičke komponente, a karoserija je napravljena od plastike ojačane prirodnim vlaknima. Isti materijal se u velikoj meri koristi i u kabini. Bezbednosna struktura je napravljena od kompozita sa ugljeničnim vlaknima, a zanimljivo je da kabina može da funkcioniše i kao simulator vožnje. Mission R je visok samo 1190mm, dugačak 4326mm i širok 1990mm.

Porsche u ovom trenutku ne planira da pretvori koncept u serijski automobil, ali bi veoma slična varijanta uz primenu nekih od pomenutih tehnologija mogla uskoro da se nađe u trkačkim automobilima koji bi se radili po narudžbini. Porsche je saopštio da je u prethodne tri decenije isporučio više od 4.400 automobila sa oznakom Cup.

Prethodni tekstMinhen: Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+
Sledeći tekstHyundai Vision FK koncept

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here