Oletha kupe – BMW roudster u novom ruhu

0
10
NAS SPONZOR

BMW Z8 roudster je bio jedan od zanimljivijih sportskih kupea na prelazu u ovaj vek. Imao je jedinstven dizajn i V8 ispod dugog poklopca motora, a njegov dizajn i danas privlači poglede na ulici. Kompanija Oletha predstavila je svoj kupe koji očigledno vuče korene iz pomenutog BMW modela.

Kompanija nije precizirala koji je tačno model poslužio kao osnova, pa je moguće da je to pomenuti Z8 ili Z4. Oletha ima mnogo stilskih detalja koje deli sa Z4, a njena karoserija napravljena je od karbonskih vlakana. Težina automobila je 1401kg.

Ispod poklopca motora je atmosferski S65B44 V8 agregat zapremine 4,4 litra koji proizvodi više od 450KS. Motor ima karbonsku usisnu granu i jedinstvene komponente izduvnog sistema od nerđajućeg čelika. Motor je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem, a snaga se prenosi preko mehaničkog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem.

Za zaustavljanje su zadužene AP Racing kočnice sa laganim kovanim Radi-CAL čeljustima i potpuno plivajučim rotorima. Na monoblok felne navučeni su Michelin Pilot Sport 4S pneumatici.

Kabina nije prikazana, ali kompanija navodi da je kokpit usmeren na vozača i da su upotrebljeni najbolji materijali. Kupci mogu da biraju između udobnih sedišta koja se podešavaju na osam načina ili sportskih kompozitnih kadica. Kupci biraju kombinaciju materijala, boja i tekstura, a Oletha je otvorena za sve vrste inženjerskih i dizajnerskih zahteva.

Prethodni tekstCupra UrbanRebel koncept
Sledeći tekstF1: Prva pobeda Meklarena posle devet godina, Hamilton i Verštapen nisu završili trku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here