Cupra UrbanRebel koncept

0
8
NAS SPONZOR

Cupra je prikazala UrbanRebel koncept uoči javne premijere na Sajmu automobila u Minhenu. Automobil najavljuje urbanu električnu budućnost ove marke, a serijska varijanta stiže 2025. godine.

Nisu prikazane slike enterijera, ali mogu da se uoče zaštitni kavez i sportska sedišta. Cupra je odlučila da najavi svoj urbani električni model kao trkački koncept jer je trkanje suština njenog DNK. Pošto je Cupra deo Volkswagen grupe, ovo verovatno neće biti jedini model u  široj porodici.

“Urbani električni automobil je ključni strateški projekat ne samo za našu kompaniju, nego i za Volkswagen grupu, pošto nam je cilj da proizvodimo više od 500.000 urbanih električnih automobila godišnje u Martoreliju za različite marke naše grupe. Urbani električni automobil će omogućiti veću demokratičnost i pristup električnoj mobilnisti za mase”, navodi se u saopštenju španske marke.

UrbanRebel je napravljen na Volkswagenovoj MEB kratkoj platformi i prema proporcijama sličan je modelu Volkswagen ID.2. Koncept je nešto veći od SEAT Ibiza hečbeka i manji od krosovera SEAT Arona. Dužina je 4080mm, širina 1795mm, a visina 1444mm.

Koncept raspolaže sa 340KS u kontinuitetu, odnosno 435KS u kraćim periodima, a ubrzanje od 0-100km/h traje samo 3,2 sekunde. Očekuje se da će serijska verzija biti znatno ublaženija.

Prethodni tekstF1: Botas pobednik na sprintu u Monci, Hamilton tek peti
Sledeći tekstOletha kupe – BMW roudster u novom ruhu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here