Prikazana evropska KIA Sportage

0
15
NAS SPONZOR

KIA je predstavila evropsko izdanje pete generacije modela Sportage i to je prvi put u 28 godina ovog modela da je ponuđena verzija specijalno stilizovana za ovaj region.

Sportage spada među najuspešnije modele ove marke, a nova generacije prešla je na N3 platformu Hyundai Motor grupacije. To je omogućilo da za Južnu Koreju i SAD bude napravljena verzija sa dužim međuosovinskim razmakom, a sada i evropska, koje je nešto kraća. Sportage će se prodavati sa blagim hibridnim, tradicionalnim hibridnim i plag-in hibridnim pogonom.

Evropska verzija je dugačka 4515mm i za 85mm je kraća od globalnog modela, ali je i dalje za 30mm duža od prethodne generacije. Međuosovinski razmak je 2680mm i za 10mm je duži nego ranije.

Obe nove verzije Sportaga imaju atraktivan prednji kraj, a evropska varijanta je dobila revidirani C stub i izgubila prozor koji postoji u dužem automobilu. Postoje rezlike i u segmentu dizajna zadnjeg branika, a evropski GT Line trim donosi i crni kontrastni krov.

Retrovizori su pomereni sa A stubova na vrata da bi se poboljšala vidljivost i optimizovala aerodinamika. KIA napominje da evropska verzija nije samo kraća, nego da je uložen veliki trud da ona funkcioniše kao zaseban model. Izvršeno je specifično podešavanje šasije, upravljačkog sistema i udobnosti.

Kabina deli centralnu konzolu sa modelom EV6 i ima digitalne ekrane dijagonale 12,3 inča. Mnoge od ključnih kontrola zadaju se tasterima sa povratnom informacijom. Zadržano je nekoliko fizičkih kontrola i prostora za odlaganje predmeta.

Prtljažik je veći za 10% nego do sada i zapremina mu je oko 500 litara, u zavisnosti od vrste pogona. Sportage će moći da se kupi sa elektirfikovanim benzinskim i dizel motorima u rasponu snage od 115KS, preko 135KS do 230KS sa 1,6 litarskim agregatom. Plag-in hibridan opcija ima 263KS.

Prethodni tekstMinhen: Renault Megane E-Tech Electric
Sledeći tekstF1: Rasel u Mercedesu, Botas u Alfi, Albon se vraća u F1

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here