Genesis prikazao električni GV60

0
53
NAS SPONZOR

Genesis je prikazao luksuzni električni krosover GV60, koji koristi novu modularnu platformu upotrebljenu i za modele Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6. Za sada nisu objavljene specifikacije baterije, a ovaj neobično dizajnirani model po proporcijama je blizak pomenutim modelima sestrinskih marki.

Genesis opisuje ovaj izgled kao “atletsku eleganciju”. Kabina je uređena u stilu koji je prepoznatljiv za ovu luksuznu marku, sa “kristalnom sferom” koja služi kao menjački kontroler, elementom srebrne boje za multimediju i kožom plave boje, što može da se vidi i u modelima G80 i GV80.

Genesis je na novom krosoveru prvi put primenio tehnologiju digitalnih retrovizora koji koriste spoljne kamere za projektovanje slike na ekranima u osnovi A stubova.

Prema onome što se zna o modelim Ioniq 5 i EV6, GV60 će verovatno raspolagati baterijama kapaciteta od 58kWh do 77,4KWh, sa autonomijom ne manjom od 485km i snagom do 580KS.

“GV60 je Genesisova prva specifična električna platforma i pružiće potpuno novo iskustvo kao luksuzno elektirčno vozilo zasnovano na jedinstvenom identitetu naše marke, a tu je i benefit od naše ponude fokusirane na kupce u kojoj je usluga preča od prodaje”, izjavio je Dominik Boš, upravni direktor Genesisa u Evropi.

Detalji o cenama, performansama i autonomiji biće objavljeni u narednim mesecima.

Prethodni tekstRange Rover Sport SVR Ultimate
Sledeći tekstFord predstavio Focus ST Edition

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here