Ford predstavio Focus ST Edition

0
50
NAS SPONZOR

Ford je predstavio osveženi žestoki Focus ST Edition i tvrdi da je ovo do sada najagilniji model zahvaljujući unapređenju dinamičkih karakteristika. Posebno je ukazano na upravljivost, preciznost i kontrolu.

“Ne samo što je poboljašna osetljivost na komande, nego vozilo pruža mogućnost mušteriji da se oseti uravnoteženost upravljanja”, saopštio je Štefan Mencinger, šef odeljenja Ford Performance.

Standardno su ugrađeni novi amortizeri u kompletu sa oprugama, automobil je spušten za 10mm napred i nazad, a moguće je postići spuštanje za dodatnih 20mm. Amortizeri imaju 12 pozicija za podešavanje, radi što bolje kontrole u krivinama.

Kupci dobijaju tehničku dokumentaciju sa savetima za optimalno podešavanje ogibljenja za specifične površine i različite uslove u vožnji. Focus ST sada je standardno opremljen felnama od 19 inča, koje smanjuju masu za 10% u svakom uglu, a to se povoljno odražava na prijanjanje na težim podlogama.

Model je zadržao eLSD sistem sa hidrauličkim aktiviranjem kvačila radi bolje distribucije snage, kao i 2,3 litarski EcoBoost motor od 280KS. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h traje 5,7 sekundi. Dvolitarski dizelski EcoBlue motor i dalje je opcija za standardni ST, koji se može dobiti i sa automatskim menjačem i kao karavan.

Eksterijer Focusa ST Edition dobio je crnu masku visokog sjaja i crne detalje na prednjim blatobranima, retrovizorima, zadnjem spojleru i difuzoru. Krovni panel takođe je crn, kao i ST oznake.

Kabina je opremljena sportskim sedištima, tepisima i kožnim upravljačem, a trim obuhvata tradicionalne plave šavove. Taster za startovanje motora ima crvena slova.

 

Prethodni tekstGenesis prikazao električni GV60
Sledeći tekstŽenevski sajam sarađuje sa Katarom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here