Nissan Leaf sa jačim bezbednosnim paketom

0
53
NAS SPONZOR

Električni Nissan Leaf osvežen je za 2022. godinu sa fokusom na bezbednosnoj opremi i dodatnoj tehnologiji koja pomaže vozaču. Dodat je novi sistem za detekciju pešaka sa specijalnim “kanto” zvučnim upozorenjem.

Ton su kreirali Nissanovi inženjeri za zvuk u Japanu i biće univerzalan za sve električne modele ove marke, ali će biti adaptiran za evropsko tržište. Novi zvuk koji upozorava pešake sličan je zvuku motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Automatski se aktivira do brzine od 30km/h i ima različitu frekvenciju u zavisnosti od toga da li Leaf ubrzava, koči ili se kreće unazad.

Nissan je dodao i inteligentnu tehnologiju za pokrivanje slepih tačaka, koja je sada deo standardnog paketa. Ova tehnologija prati saobraćaj u blizini na auto-putu i automatski vrši korekciju ako vozač krene na putanju vozila u slepoj tački.

Standardna oprema početne verzije Leafa obuhvata felne od 16 inča, automatski lima uređaj, brisače sa senzorima za kišu, asistenciju za duga svetla i osmoinčni ekran za multimediju sa Apple CarPlay i Android Auto softverom.

U ponudi su dva pogonska sklopa. Jeftiniji dolazi sa baterijom od 40kWh i električnim agregatom od 150KS, sa maksimalnom autonomijom od 270km. Brzim punjačem ova baterija se puni do 80% kapaciteta za oko 60 minuta.

Snažniji Leaf e+ ima bateriju od 62kWh i potentniji motorom od 215KS. Ubrzava od 0-100km/h za 6,9 sekundi, a 80% baterije mu se puni za oko 90 minuta na punjaču snage 50kW.

Prethodni tekstLjubitelji Forda dizajnirali specijalnu Pumu ST
Sledeći tekstTechArt GTstreet R

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here