TechArt GTstreet R

0
51
NAS SPONZOR

Porsche 911 Turbo S je osnova novog TechArtovog tjuniranog modela GTstreet R. Tjunerska kuća nudi dva nivoa povećanja snage, a najveći donosi 812KS i 950Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ovo je postignuto unapređenjen turba, izduvnog sistema i dodatnim podešavanjima motora. TechArt nije objavio podatak o ubrzanju od 0-100km/h, ali se zna da Gtstreet R može da dostigne maksimalnih 350km/h, što je za 20km/h više od standardnog 911 Turbo S. Sa početnim paketom dobija se 710KS.

Ispod karoserije moguće je birati između dva nova kompleta ogibljenja. Sportski paket obuhvata kruće opruge, a drugi podesivi komplet amortizera i opruga. U oba slučaja automobil jes e spušta do 2,5cm. U najavi je i treća opcija Clubsport, a potpuno podesivim ogibljenjem u svim elementima.

Aeropaket proširuje GTstreet R za 2,5cm na prednjem kraju. Novi paneli karoserije od ugljeničnih vlakana su na prednjem i zadnjem kraju, nov je prednji karoserijski poklopac, kao i veliko zadnje krilo. Dodat je i krovni spojler koji usmerava vazduh na najpovoljniji način. Felne imaju jedan centralni šraf, a karbonske pločice na felnama doprinose povoljnijem protoku vazduha. Nakon intenzivnog testiranja u tunelu sa vetrom, postignuto je da GTstreet R ima četri puta više vertikalne sile koja ga pritiska na zadnejm kraju pri brzini od 140km/h, a sila koja podiže prednji kraj umanjena je za 45%.

Kupci ovog specijalnog tjunranog Porschea za kabinu mogu da biraju jedan od brojnih materijala u ponudi, od kože i alkantare od karbona. Svuda su postavljene TechArtove oznake – na sedištima, panelima vrata, centralnoj konzoli, upravljaču, čak i na tepisima.

Ova unapređenja koštaju 73.000 EUR, a početna cena Porschea 911 Turbo S je oko 170.000 EUR.

Prethodni tekstNissan Leaf sa jačim bezbednosnim paketom
Sledeći tekstVolvo planira gigafabriku u Evropi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here