Ljubitelji Forda dizajnirali specijalnu Pumu ST

0
34
NAS SPONZOR

Evropsko odeljenje Forda zatražilo je od ljubitelja ove marke da odaberu dizajn specijalne verzije Pume ST, a ovo je rezultat blizu 275.000 pristiglih glasova. Pobedila je sa 59% glasova Puma ST Gold Editon ispred Pume ST 24K.

U periodu od 10 dana ljudi su mogli da glasaju na Fordovim stranicama na društvenim mrežama za određenu boju, dizajn felni, završnu obradu kočionih čeljusti, linije i grafike.

Ovakav način uređenja dizajna primenjen je i u kabini, gde su ljubitelji Forda mogli da biraju boju šavova, dekoraciju od ugljeničnih vlakana i natpis na pragovima.

Ispod ovih vidljivih i zanimljivih vizuelnih komponenti i dalje je standardna Puma ST sa 1,5 litarskim turbo benzinskim motorom od 200KS i 320Nm. Snaga se prenosi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača. Ova kombinacija dovoljna je za sprint od 0-100km/h za 6,7 sekundi.

Specijalna edicija popularnog krosovera mogla bi da dobije i diferencijal ograničenog proklizavanja, a proizvodiće se u Fordovoj fabrici u Krajovi, u Rumuniji. Prve isporuke očekuju se pre kraja 2021.

Prethodni tekstGTO Engineering Squalo
Sledeći tekstNissan Leaf sa jačim bezbednosnim paketom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here