GTO Engineering Squalo

0
36
NAS SPONZOR

GTO Engineering, britanski eksperti za restauraciju Ferrarijevih modela, prikazali su svoj sopstveni sportski model koji je stilski i mehanički dosledan klasičnim Ferrarijima, ali ima savremenu šasiju i karoseriju od ugljeničnih vlakana.

GTO serija sa oznakom Revival bila je dovoljno uspešna da se kompanija upusti u ovaj ambiciozni projekat. Reč je o kreaciji koja je inspirisana Ferrarijima iz šezdesetih godina prošlog veka, konknretno legendarnim 250 GTO.

Squalo košta milion dolara, ali je to i dalje relativno povoljno u odnosu na originalni 250 GTO. Ovaj automobil ranije je najavljen kao projekat Moderna, a sada su objavljene nove slike na kojima je prikazan konačni dizajn.

Squalo (“ajkula” na italijanskom) ima aluminijumsku cevastu šasiju, karbonske panele karoserije, savremeno ogibljenje, kočnice i elektroniku koji garantuju bezbednost i pouzdanost. Inženjeri su se potrudili da masa automobila ostane ispod jedne tone, što će osigurati vrhunske performanse.

GTO Engineering je ranije koristio V12 agregate zapremine 3, 3,5 i 4 litre, a svi su proizvodili više od 300KS. Kompanija je potvrdila da će Squalo imati motor od 4 litre sa više od 460KS, koji će dostizati 10000 obrtaja. Menjač je manuelni.

Kompanija planira da ponudi brojne opcije za personalizaciju automobila, uključujući boju i trim, kao i za podešavanje ključnih komponeneti poput ogibljenja i menjača. GTO razvija i sopstvene felne do veličine od 18 inča.

Kabina će imati jednostavan, minimalistički dizajn sa elementima luksuza. Umesto centralne konzole sa ekranom osetljivim na dodir, tu su tasteri i prekidači za kontrolisanje raznih funkcija.

Squalo već može da se naruči, a prve isporuke očekuju se 2023. godine.

Prethodni tekstVolkswagen Golf R dobio karavansku verziju
Sledeći tekstLjubitelji Forda dizajnirali specijalnu Pumu ST

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here