Stellantis najavio četiri platforme sa baterijama

0
40
NAS SPONZOR

Stellantis je objavio strategiju elektrifikacije svojih modela u narednoj deceniji, uključujući plan o obnovi većeg dela kataloga na osnovu četiri platforme za automobile sa baterijama.

Opel je jedna od 14 marki sa najambicioznijim planom, a nemačka kompanija je saopštila da će imati potpuno električnu ponudu na glavnom tržištu u Evropi do 2028. godine. Već 2024. godine svi Opelovi modeli će biti elektrifikovani.

Za Opel će prelazak na električne automobile biti ključ pošto kompanija planira i širenje na kineskom tržištu. Opel će zbog toga praviti veće automobile bliže premijum segmentu. Prvi od njih biće Manta E sredinom ove decenije, a upravo je objavljena zvanična skica tog modela.

Prikazan je kupe krosover sa četvoro vrata iako je stara Manta bila klasični kupe sa dvoja vrata i dugim poklopcem motora.

Opel već prodaje električne verzije kompaktnih modela Corsa i Mokka, kao i električnu verziju komercijalnog kombija Vivaro, a dodaće i njegovu varijantu sa električnim pogonom na vodonik do kraja 2021.

Stellantisove nove električne platforme su STLA za male, srednje i velike automobile kao i STLA Frame, sa autonomijom od 480km do čak 800km. Većina budućih Opelovih modela koristiće arhitekturu za modele male i srednje veličine umesto sadašnjih CMP i EMP2 platformi,

Prethodni tekstRenault Megane Electric stiže u septembru
Sledeći tekstPad proizvodnje automobila u Nemačkoj

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here