Renault Megane Electric stiže u septembru

0
41
NAS SPONZOR

Manje od godinu dana posle premijere koncepta Renault Megane eVision, francuska kompanija potvrdila je da ćemo serijsku varijantu videti u septembru na Sajmu automobila u Minhenu. Ova manifestacija zameniće Sajam u Frankfurtu i održavaće se svake dve godine.

Renault nije saopštio detalje o budućem električnom modelu, osim što je objavljeno da će se model zvati Megane E-Tech Electric. Novi model će se prodavati uporedo sa aktuelnim Meganom u koji se ugrađuju benzinski, dizelski i hibridni pogoni. Ova dva modela koegzistiraće najmanje nekoliko godina, pre nego što Renault potpuno pređe na automobile sa baterijama.

Električni Megane sa povećanim klirensom pridružiće se modelima iz A segmenta Twingo E-Tech Electric i Zoe iz B segmenta. Novi model će koristiti CMF-EV platformu i imaće električni motor od 220KS, a verovatno i pogon na prednjim točkovima. Prema preliminarnim podacima, baterija će biti kapaciteta 60kWh.

Kada je prvi put najavio ovaj model, Renault je obećao autonomiju od oko 450 kilometara prema WLTP ciklusu sa jednim punjenjem baterije. Već je napravljeno 30 inicijalnih primeraka koji će se koristiti u testovima u narednih nekoliko meseci. Prve isporuke kupcima očekuju se u prvoj polovini 2022. godine.

Prethodni tekstBugatti i Rimac spojeni sa sedištem u Zagrebu
Sledeći tekstStellantis najavio četiri platforme sa baterijama

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here