Prva softverska osvežavanja za VW ID.3 i ID.4

0
39
NAS SPONZOR

Volkswagen je upravo objavio prvo značajnije osvežavanje softvera za svoje električne modele iz ID porodice. Novosti obuhvataju bolju funkcionalnost i ostala unapređenja.

Poboljšanja ovog meseca prvi putem interneta dobija ID.3, a postepeno stižu i u ID.4 i ID.4 GTX. Naravno, ove novine će imati i budući ID modeli. Zahvaljujući korištenju MEB platforme i pametne elektronske arhitekture, Volkswagen može da unapredi 35 kontrolnih jedinica na ovaj način.

“Automobili koji uvek imaju najnoviji softver i nude odlično digitalno iskustvo za korisnike su ekstremno važni za budući uspeh marke Volkswagen”, saopštio je Tomas Ulbrih, član Odbora za menadžment i razvoj. On je rekao da će zahvaljujući novim tehnologijama biti moguće da se brzo dobiju povratni podaci od mušterija i da se fleksibilno reaguje na njihove zahteve.

Generalno, Volkswagen obećava da će osvežavati softver ID modela svakih 12 sedmica. To neće biti samo podešavanja sistema vozila nego i specifična poboljšanja zasnovana na povratnim informacijama od korisnika vozila.

Volkswagen tvrdi da je prvi i jedini masovni proizvođač automobila koji je široko uveo ovu tehnologiju za svoje mušterije, ali vredi pomenuti da su Ford, Porsche, BMW,Tesla i ostali već nudili nekoliko sličnih unapređenja putem interneta za svoje modele. Verovatno neće proći mnogo vremena pre nego što ovo postane industrijski standard za sve prozvođače, prvenstveno u segmentu električnih automobila.

Prethodni tekstKia Sportage – tehnički detalji
Sledeći tekstOpel prikazao novu Astru – sa kamuflažom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here