Opel prikazao novu Astru – sa kamuflažom

0
38
NAS SPONZOR

Opel je objavio zvanične slike nove Astre, ali je automobil u potpunosti kamufliran. Zvanična premijera nove generacije ovog kompaktnog modela očekuje se za nekoliko sedmica.

Nova generacija prelazi na Stellantisovu EMP2 arhitekturu sa General Motorsovom osnovom i imaće plag in hibridni pogon pored motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Opel je najavio da prodaja počinje u drugom delu godine.

Reč je o sestrinskom modelu novog Peugeota 308, koji će od 2023. godine imati i potpuno elektirčnu verziju. Opel nije potvrdio da će i Astra imati električnu verziju. 308 je dostupan sa dva hibridna pogona, kao i benzinskim i dizel motorima.

Nova Astra će se proizvoditi u Riselshajmu, u Nemačkoj, a postojaće i karavanska verzija. Aktuelna Astra se proizvodi u Poljskoj i Nemačkoj.

Opel je saopštio da novi model prolazi završne testove, uključujući provere u zimskim uslovima u Laplandu i testove na putevima nedaleko od Riselshajma. Astra je prošle godine bila deveta po prodaji u Evropi u segmentu kompaktnih modela sa 70.008 prodatih primeraka, što je pad za 48% u odnosu na 2019. godinu.

Predvodnik segmenta je Volkswagen Golf sa prodatih 283.651 primerkom.

Prethodni tekstPrva softverska osvežavanja za VW ID.3 i ID.4
Sledeći tekstLamborghini Aventador Ultimae

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here