Lamborghini Aventador Ultimae

0
50
NAS SPONZOR

Lamborghini privodi kraju proizvodnju Aventadora, a tim povodom je predstavio poslednju, ultimativnu verziju ovog supermodela Aventador Ultimae, koja ima 780KS. Proizvodnja će biti ograničena na samo 600 primeraka, podeljeno na 350 primeraka kupea i 250 roudstera. Početna cena je oko 400.000 EUR.

U automobil je ugrađena tjunirana verzija atmosferskog 6,5 litarskog V12 motora, koja isporučuje 780KS i 720Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je 40KS i 30Nm više nego u Aventadoru S.

Motor je i dalje povezan sa sedmostepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka, a ubrzanje od 0-100km/h spušteno je za jednu desetinku, na 2,8 sekundi. Maksimalna brzina porasla je za 5km/h, na 355km/h.

Aventador Ultimae dobio je felne od 20 i 21 inča, adaptivne amortizere i isti sistem upravljanja svim točkovima iz Aventadora S. Slična je i kontrola šasije, sa režimima Strada, Sport i Corsa, a tu je i režim Ego za unošenje ličnih parametara.

Automobil je dobio nekoliko novih stilskih elemenata, a glavni je novi prednji branik sa novim dizajnom splitera i usisnika. Lamborghini je saopštio da su aerodinamičke karakteristike slične kao kod Aventadora SVJ. Aktivni zadnji spojler ima tri pozicije, zavisno od odabranog režima.

Kupci mogu da biraju između 18 osnovnih boja i preko 300 kombinacija za završnu obradu. Ultimae Roadster dolazi sa krovom od ogoljenih ugljeničnih vlakana. Kabina je uređena slično kao u Aventadoru S, ali su dodate “Ultimae” oznake. Centralna konzola ima jedinstvenu pločicu za brojem automobila u ekskluzivnoj seriji.

Očekuje se da će Lamborghini do kraja godine predstaviti još jedan specijalni model sa V12 motorom, a od 2023. godine u ponudi će imati samo hibridne pogonske sklopove.

Prethodni tekstOpel prikazao novu Astru – sa kamuflažom
Sledeći tekstF1: Hamilton bolji od Maksa na “kvalifikacijama” u Silverstonu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here