Početna Vesti Auto Noviteti Kia Sportage – tehnički detalji

Kia Sportage – tehnički detalji

0
252

Kia je pre oko mesec dana prikazala petu generaciju modela Sportage, a sada je objavila tehničke detalje radikalno redizajniranog krosovera. Treba napomenuti da je ovde i dalje reč o globanoj verziji sa dužim međuosovinskim rastojanjem, dok će Evropa dobiti verziju sa kraćim razmakom među osovinama.

Razvučeni Sportage dugačak je 4660mm, širok je 1865mm i visok 1660mm, a međuosovinski razmak je 2755mm. Kia napominje da, zahvaljujući ovakvim proporcijama, putnici uživaju u najvećem prostoru za glave, noge i prtljažnik u ovom segmentu.

U ponudi će biti 1,6 litarski turbo benzinac od 180KS i 265Nm maksimalnog obrtnog momenta u kombinaciji sa standardnim šestostepenim menjačem ili sedmostepenim automatikom sa dva kvačila. Ugrađivaće se i  novi dvolitarski dizelaš od 185KS i 417Nm, ali samo u kombinaciji sa automatskim menjačem.

U planu su dodatne benzinske i dizel varijante, kao i plag-in hibridni pogoni pod oznakom E-Handling. Kia je saopštila da će više detalja o motorima biti objavljeno sa približavanjem zvanične tržišne premijere. Podrazumeva se da će elektrifikovane jedinice biti veoma slične, ako ne i identične onima iz modela Hyundai Tucson.

Novost za ovaj krosover su režimi za vožnju Drive, Comfort, Eco, Sport i Smart koji su predviđeni za različite vrste terena, uključujući blato, pesak i sneg. Kia je dodala i novu elektronsku kontrolu ogibljenja sa izmenama u realnom vremenu, koja je usklađena sa radom pogona na svim točkovima.

Još jedna novost za Sportage je X-Line trim po ugledu na veći Sorento. U suštini, to je vizuelni paket za vožnju van puteva. Alternativno, kupci mogu da odaberu GT-Line model sa više sportkim stilom.

Kupci će moći da biraju između nekoliko vrsta felni od 17 do 19 inča, sa različitim dizajnom, bojama i završnom obradom. Kabina je dobila par ekrana od 12 inča, potpuno digitalnu instrument tablu i multimedijalni ekran osetljiv na dodir.

Novi sportage dobija i kompaktniji menjač čije se komande prenose elektronskim putem, a verzija sa automatikom može se dobiti i sa Harman Kardon audio sistemom.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here