Maserati najavio novi GranTurismo

0
52
NAS SPONZOR

Maserati je objavio prve fotografije kojima budi maštu ljubitelja ove marke, pošto je na njima prikazan novi GranTurismo, ali potpuno kamufliran. Jasno je jedino da će novi kupe imati uža svetla i nešto zaobljeniju prednju masku nego do sada.

Nema snimaka zadnjeg kraja, ali se i zu očekuju izmene na svetlosnim grupama. Prikazani automobil ima pojačanu taštitu u segmentu C stubova, pa se tu mogu očekivati stilska iznenađenja.

Novi GranTurismo će biti prvi Maseratijev model koji će imati potpuno električnu verziju. Italijanska marka planira da ubuduće svaki njen model ima i varijantu sa električnim pogonom.

Za sada nisu potvrđene spekulacije da će GranTurismo koristiti Nettuno V6 motor iz novog MC20, koji proizvodi 630KS i 729Nm maksimalnog obrtnog momenta u kombinaciji sa osmostepenim menjačem sa dva kvačila.

GranTurismo u ovom trenutku prolazi intenzivne testove na putevima i stazama dok se vrše završna podešavanja automobila. Premijera kupea očekuje se ove godine, a prodavaće se kao model za 2022. godinu. U pripremi je i kabrioletska GranCabrio verzija.

Prethodni tekstF1: Verštapen i Red Bul nadmudrili Mercedese za pobedu na VN Francuske
Sledeći tekst2022 Mercedes-AMG GT sa četvoro vrata

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here