Kia najavila novi Sportage

0
15
NAS SPONZOR

Kia je najavila petu generaciju modela Sportage. Premijera će uslediti u julu i prvi put će postojati specifikacija modela za evropsko tržište. Uz objavu ovih skica, Kia obećava radikalnu vizuelnu izmenu modela.

U korejskoj kompaniji kažu da sa novom generacijom nisu samo hteli da odu korak dalje, nego da dostignu potpuno novi nivo unutar SUV klase. Skice nagoveštavaju veliku prednju verziju maske “tigrov nos” sa dnevnim svetlima u C obliku, naglašenim zadnjim bokovima koji se utapaju u zadnja svetla i LED traku punom širinom zadnjeg kraja.

Kia je jednom slikom dala i nagoveštaj enterijera i otkrila da će centralna konzola imati zakrivljeni ekran za digitalne instrumente i multimedijalne sadržaje. Verovatno će to biti jedinica od 10,25 inča iz nedavno predstavljenog Hyundai Tucsona.

Novi Sportage će deliti dosta elemenata sa Tucsonom, uključujući mehaničku osnovu, bezbednosne sisteme i internu tehnologiju.

Za sada nema detalja o motorima, ali se ponovo poređenjem sa Tucsonom nameće zaključak da će to biti elektrifikovani motori sa pogonom na prednjim ili zadnjim točkovima. Hyundai u svojoj ponudi ima benzinske i dizel motore sa blagom hibridnom asistencijom na 48V.

Prethodni tekstMcLaren Elva sa fiksnim vetrobranom
Sledeći tekstBentley predstavio Bentaygu S

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here