Početna Vesti Auto Noviteti Bentley predstavio Bentaygu S

Bentley predstavio Bentaygu S

0
12

Bentley je pojačao svoju ponudu Bentaygom S, sportskom alterantivom postojećoj V8 verziji svog luksuznog SUV-a. Novi model košta 179.000 funti, a za taj novac se dobija stilska i tehnička nadogradnja regularne Bentayge sa V8 motorom.

Bentayga S spolja ima mnogo zatamnjenih detalja, poput donjeg dela vrata i branika, ivica prozora, prednjih i zadnjih svetala, bočnih otvora za vazduh i nove prednje maske. Crnu ivicu ima i novo, veće zadnje krilo.

Na listi novih detalja je i set felni od 22 inča unikatan za S specifikaciju. Naglašen je i izgled izduvnih cevi, koje proizvode snažniji i uzbudljiviji zvuk. Novi dizajn ima tri vrste završne obrade – srebrnu, crnu visokog sjaja ili dvobojnu.

U kabini, Bentayga S dobija novi tapacirung od alkantare i nova prednja sportska sedišta. Kabina se može konfigurisati za četiri, pet ili sedam osoba, a novi detalj je i S logo na sedištima, kao i nove oznake na pragovima.

Za pogon se koristi neizmenjeni četvorolitarski V8 turbo motor od 545KS i 770Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući kojem se postiže ubrzanje od 0-100km/h za 4,5 sekundi i maksimalna brzina od 290km/h. Iako nema dodatne snage, Bentayga S je dobila revidiranu šasiju sa jedinstvenim podešavanjem za režim Sport.

Automobil je standardno opremljen vazdušnim ogibljenjem, ali je ono 15% kruće u poređenju sa regularnom Bentaygom kada je odabran režim Sport. Ovaj mod podrazumeva i novo podešavanje kontrole prijanjanja i drugačiju specifikaciju dinamičke kontrole uvijanja karoserije.

Bentley tvrdi da je Bentayga S oštrija u krivinama, da je manje uvijanja karoserije i da je postignut bolji osećaj za upravljačem. Opciono se može dobiti paket All-Terrain sa četiri režima za vožnju van puteva.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here