Rolls-Royce Boat Tail

0
12
NAS SPONZOR

Rolls-Royce je osnovao novo odelenje za karoserije, a njegova prva kreacija je Boat Tail, demonstracija ideja koje se mogu realizovati kada novac nije problem. Njegov duhovni prethodnik Sweptail iz 2017. godine je koštao 10 miliona funti, a za Boat Tail se spekuliše da je još skuplji.

Plan je da Boat Tail bude napravljen u tri primerka za tri kupca koji su se obratili kompaniji nakon prezentacije Sweptaila. Inspiracija za novi dizajn su trkačke jahte J klase.

Rolls-Royce nije objavio nikakve tehničke detalje, ali sudeći po izgledu enterijera verovatno je reč o platformi prethodne generacije ovog proizvođača, a ne o novoj cevastoj šasiji koja je imala premijeru u novom Phantomu i od tada stigla i u Cullinan i Ghost.

Maksimalno su korištene tradicionalne metode proizvodnje, poput ručne izrade panela karoserije. Boat tail je dugačak 580cm i svakako će biti impozantna pojava na putu.

Na zadnjem kraju uočljive su nautičke reference, poput drvene palube, koja se deli na pola pritiskom na dugme i otkriva luksuzne elemente za glamurozni piknik među kojima je prostor za hlađenje šampanjca, specijalne čaše, ubrusi sa Rolls-Royce logom i sklopive stolice.

Prethodni tekstBentley predstavio Bentaygu S
Sledeći tekstNajavljena premijera Lexusa NX

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here