McLaren Elva sa fiksnim vetrobranom

0
18
NAS SPONZOR

McLaren je predstavio verziju supermodela Elva sa fiksnim vetrobranom, koji će biti napravljen u ekskluzivnoj seriji od 149 primeraka. Originalno je bilo planirano 299 primeraka, pa je serija smanjena na 249, a u septembru prošle godine na konačnih 149 automobila.

Cena nove varijante nije objavljena, ali se zna da Elva bez vetrobrana košta 1,425 miliona funti, na šta kupci mogu da dodaju neke od unikatnih opcija koje nudi McLarenovo odeljenje za specijalne operacije.

Varijanta sa vetrobranom napravljena je da bi ispunila propise za obične puteve u nekim američkim državama, ali će biti ponuđena kupcima iz čitavog sveta. Umesto vetrobrana, originalna Elva ima sistem aktivne regulacije protoka vazduha.

Ovaj sistem prima vazduh kroz nos vozila i usmerava ga na zadnji kraj i preko putnika, čime se stvara zaštitini sloj pri višim brzinama. Elva sa vetrobranom i dalje nema krov, ali ima 20kg više od standardnog automobila. Ukupna težina i dalje je ispod 1.300kg.

Snagu od 810KS i 800Nm maksimalnog obrtnog momenta osigurava četvorolitarski V8 motor sa dva turba. Pogon je na zadnjim točkovima, a snaga se prenosi preko sedmostepenog automatskog menjača sa dva kvačila, uz poluge za menjanje stepena prenosa iza upravljača.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 2,8 sekundi, a do 200km/h je 6,8 sekundi, ali ti podaci još nisu potvrđeni. Za verziju sa vetrobranom navodi se da ubrzava do 200km/h za 0,1 sekudnu sporije od one bez vetrobrana.

Prethodni tekstSajam u Ženevi vraća se 2022.
Sledeći tekstKia najavila novi Sportage

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here