Sajam u Ženevi vraća se 2022.

0
102
NAS SPONZOR

Posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, Međunarodni sajam automobila u Ženevi ponovo je zakazan za februar 2022. godine, potvrdili su organizatori ove manifestacije.

Dani za medije tokom 91. Sajma u Ženevi zakazani su za 17. i 18. februar, a potom će velika izložba automobila biti otvorena za javnost od 19. do 27. februara. Organizatori su zatražili od izlagača da se registruju za Sajam i za krajnji rok odredili sredinu jula 2021. godine.

Ipak, povratak manifestacije i dalje zavisi od epidemiološke situacije.

“Zaista se nadamo da će zdravstvena situacija i regulative s tim u vezi povodom kovida 19 omogućiti da se vratimo”, saopštio je direktor Sajma automobila u Ženevi Sandro Meskvita.

Ženeva je bila prvi veliki sajam koji je pogođen pandemijom. Otkazan je krajem februara 2020. godine, neposredno pre nego što je trebalo da bude otvoren, a izalagači su već bili pripremljeni. Organizatori su planirali povratak ove godine, ali se pokazalo da je to nemoguće i skup u Ženevi je ponovo otkazan. Štaviše, čitava manifestacija je ponuđena na prodaju.

Pandemija koronavirusa dovela je do otkazivanja mnogih drugih automobilskih izložbi tokom 2020. Njujorški sajam otkazan je nekoliko sedmica nakon ženevskog, a sajamski centar bio je pretvoren u improvizovanu bolnicu. Detroitski sajam pomeren je iz januara u jun, ali je kasnije i on otkazan.

Ove godine, sa napredovanjem programa vakcinacije i opadanja brojeva kada je reč o korona virusu, automobilski sajmovi se polako vraćaju. Manifestacija u Šangaju održana je u februaru, a Čikago se vraća u julu u sažetijo formi. Sajam automobila u Njujorku zakazan je za kraj avgusta.

 

Prethodni tekstHyundai priprema Ioniq 7
Sledeći tekstMcLaren Elva sa fiksnim vetrobranom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here