Hyundai priprema Ioniq 7

0
238
NAS SPONZOR

Hyundai je potvrdio da je u pripremi električni SUV srednje veličine Ioniq 7 sa tri reda sedišta. Automobil je predviđen za 2024. godinu i u katalogu će biti iznad nedavno predstavljenog Ioniqa 5.

Za sada nije objavljeno mnogo informacija, a tu je samo slika iz prezentacije za investitore na kojoj se vidi silueta modela u pozadini.

Ioniq 7 će koristiti novu E-GMP platformu za električna vozila, što znači da će moći da deli pogonski sklop sa Ioniqom 5. Njegova najsnažnija varijanta ima po jedan električni agregat na obe osovine ukupne snage 303KS i 605Nm.

Ioniq 7 će moći da koristi sadašnje Hyundaijeve baterije od 58kWh i 73kWh, koje podržavaju brzo punjenje od 10% do 80% za samo 17 minuta. Na punjaču snage 50kW baterije se potpuno pune za manje od 60 minuta.

Dodatni red sedišta omogućiće da vozilo primi sedam osoba, pa će Ioniq 7 biti praktičniji od mnogih rivala sa SUS motorima. Ostatak enterijera će biti prenesen iz Ioniqa 5, sa panelom za kontrolu klima uređaja i istim ekranima za instrumente i multimedijalne sadržaje. Sedišta će biti presvučena tapacirungom od recikliranih materijala.

Pre ovog modela za 2022. godinu planirana je limuzina Ioniq 6 iz iste električne porodice.

Prethodni tekstF1: Perez pobednik na VN Azerbejdžana
Sledeći tekstSajam u Ženevi vraća se 2022.