Predstavljamo: Nova BMW serija 1

0
5950
Image

 

Zvanična promocija nove BMW serije 1 nas očekuje uskoro, a u ovom tekstu detaljno predstavljamo sve ono što novi model nudi kupcima. Udarni novitet je da su svi (benzinski i dizel) pogonski agregati sa turbo punjačima.

Premijum BMW Serije 1 je već sinonim za zadovoljstvo u vožnji. Druga generacija nudi najmoderniji motor i tehnologiju vešanja, ekonomičniju potrošnju goriva, značajno više prostora i inovativne elemente i opremu. I dalje jedini u svojoj klasi sa pogonom na zadnjim točkovima, ovaj automobil koristi dobre strane svog prethodnika, koji je već prodat u preko milion primeraka širom sveta. Izuzetno lak za upravljanje i izvrsnog dizajna, sa inovativnom tehnologijom i premijum imidžom, novi BMW Serije 1 je konsolidovo svoju poziciju kao individualac i predvodnik u konkurentnom segmentu sa petoro vrata.

Image 

 

BMW-ov osnovni model je dostigao zrelost i nudi još bolju uravnoteženost između sportskih karakteristika i udobnosti u vožnji, poboljšanu funkcionalnost i brojne sisteme za pomoć vozaču koji su pre njega bili dostupni samo u višim segmentima. Za to je zaslužna i njegova veličina. Karoserija novog BMW-a Serije 1 je 85 milimetara duža nego kod njegovog prethodnika i iznosi 4324 milimetra, dok je međuosovinsko rastojanje prošireno za 30 milimetara i iznosi 2690milimetara. Ovaj automobil i izgleda moćnije zbog toga što je ukupno proširen za 17 milimetara, tj. na 1765 milimetara (zbog povećanja razmaka između prednjih točkova za 51 milimetar, a između zadnjih za 72 milimetra), dok mu je visina ostala nepromenjena i iznosi 1421 milimetar.

 Svež, mladalački izgled ovog modela je unapređen modernim dodacima, a precizno oblikovane površine karoserije i moderan, funkcionalni enterijer doprinose statusu premijum automobila. Još jedna inovacija su BMW Sport Line i BMW Urban Line, dve različite opcije dizajna enterijera i eksterijera i sa opremom koja pruža ekskluzivne mogućnosti personalizacije.

Uzbudljiv, elegantan, inovativan dizajn

 

Raspored pogonskog sklopa, sa uzdužnim linijskim motorom smeštenim u prednjem delu i pogonom na zadnjim točkovima,jedinstven je u segmentu kompaktnih automobila. To olakšava upravljanje novim BMW-om Serije 1, a ogleda se i u njegovom dizajnu koji ima proporcije karakteristične za BMW: dugačak poklopac motora, širok međuosovinski raspon, kabina sa naglašenim zadnjim delom, veseo, živahan dizajn i oprema visokog kvaliteta dodatno povećavaju uzbuđenje.

Image

 

Prednjim delom automobila dominiraju velika BMW rešetka hladnjaka bubrežastog oblika, smelo oblikovana prednja svetla i usisnici za vazduh iz tri dela. Rešetka je nagnuta unapred, što dodatno pojačava izazovnost ovog najsportskijeg od svih kompaktnih modela, dok okolne površine hvataju svetlost i stvaraju jak osećaj trodimenzionalnosti, sa četiri konturne linije na poklopcu motora koje formiraju V oblik uperen ka rešetki. Dvostruka okrugla prednja svetla karakteristična za BMW su nazubljena po površini radi veće naglašenosti. U kombinaciji sa opcionim bi-ksenon prednjim svetlima, to stvara naglašeno fokusiran izgled, koji je dodatno istaknut pokazivačima pravca postavljenim u unutrašnjim krugovima prednjih svetala i LED lampicama koje ih dodatno ističu. Kao još jedna inovacija BMW-a, bočni pokazivači pravca su integisani u spoljne retrovizore.

Image Image

 

Široko postavljeni lukovi točkova pojačavaju širinu i moćni utisak koji pruža zadnji deo novog BMW-a Serije 1. Blago ulubljeni poklopac prtljažnika koji se otvara u širokom luku pritiskom na gornji deo BMW emblema smeštenog na sredini, kao i široko razmaknuta zadnja svetla, naglašavaju horizontalnost koja je dodatno istaknuta dubokim okolnim površinama.

Postoji opcija sa ksenonskim prednjim svetlima i zadnjim svetlima koja se sastoje od LED lampica u obliku slova L. Dodatno stop svetlo je smešteno u krovnom spojleru. Izgled zadnjeg branika prati izgled prednjeg, dok okolna površina karakterističnog V oblika vodi ka površini puta, naglašavajući stabilnu zaobljenost novog BMW-a Serije 1.

Enterijer: završna obrada najboljeg kvaliteta, dinamične linije, kokpit prilagođen vozaču

 

U unutrašnjosti, kombinacija elemenata dizajna tipičnih za BMW i inovativni akcenti daju BMW-u Serije 1 svež, mladalački i moderan osećaj, sa težištem na prostranosti i zadovoljstvu u vožnji. Linije i površine su dinamične i kreću se ka prednjem delu, a premijum karakteristike ovog modela ogledaju se u završnim materijalima precizne obrade i visokog kvaliteta. Prilagođenost vozaču karakteristična za BMW se ogleda u displejima postavljenim pod uglom i komandama na sredini instrument table, kao i ergonomskim konturama centralne konzole, dizajnirane tako da pruža maksimalnu preglednost. Unutrašnje površine su slojevite, što predstavlja još jednu novinu koja novom BMW-u Serije 1 daje organski izgled i osećaj.

Image

Image Image

 

Pored opcija sistema navigacije i BMW Professional radija, novi BMW Serije 1 koristi i BMW iDrive sistem. On sadrži upravljački uređaj na centralnoj konzoli, tastere za omiljene opcije i slobodno-stojeći ravni ekran. Kontrolni displej od 6,5 ili 8,8 inča, koji je integrisan u instrument tablu, koristi se za prikau sveih informacije, zabavu, telekomunikacije i navigaciju.

Image

 

Novi BMW Serije 1 nudi i mnogo više prostora za odlaganje, budući da ima veće pregrade na vratima, dva držača za čaše na centralnoj konzoli, prostranu kasetu i kasetu ispod rukonaslona. U donjem delu panela na vratima mogu da se smeste flaše zapremine do 1 litra.

Image

Image Image

 

Opcioni paket pregrada za odlaganje stvari uključuje velike pregrade u zadnjim vratima i mrežice na zadnjem delu prednjih sedišta. Prtljažnik od 360 litara se proširuje do maksimalnih 1200 litara kada se obore odvojena zadnja sedišta 60/40, čime se dobija ravna površina koja se proteže sve do prednjih sedišta. Opcija sa ski otvorom ima zadnja sedišta koja se obaraju odvojeno po šemi 40/20/40.

Ultimativna personalizacija: BMW Sport Line i BMW Urban Line se pojavljuju po prvi put

 

Ekskluzivne nove BMW Sport Line i BMW Urban Line linije opreme u enterijeru i eksterijeru na najbolji mogući način doprinose boljoj naglašenosti visokotehnoloških i dinamičnih elemenata novog BMW-a Serije 1.

Image

Image Image

 

BMW Sport Line uključuje sportska sedišta sa specifičnim presvlakama, kožni sportski upravljač sa kontrastnim crvenim šavovima, crveno kućište za ključ, podesive rukonaslone, crnu unutrašnju ukrasnu lajsnu visokog sjaja i mat koralnim ukrasnim tračicama. Instrumenti imaju specifičan dizajn brojeva i skala. Ambijentalno svetlo može da bude narandžaste ili bele boje, a ovaj element u centralnoj konzoli i prostoru za noge se nalazi isključivo kod BMW-a Sport Line. Ostali elementi BMW-a Sport Line uključuju 16-inčne star-spoke naplatke od lake aluminijumske legure, crno oivičen izduvnik i sajtne na kojima piše „BMW Sport".

BMW Urban Line uključuje specifična platnena/kožna sedišta, kožni sportski upravljač, podesive rukonaslone i modernu unutrašnju ukrasnu lajsnu od akrilnog stakla, koja daje izraziti osećaj dubine i dostupna je u beloj ili crnoj boji sa ukrasnim tračicama od srebrnog mat oksida.

Upečatljiva spoljašnjost uključuje specifične 16-inčne aluminijumske V-spoke naplatke ili opciono 17-inčne bele naplatke visokog sjaja sa površinama pod uglom i belom ukrasnom lajsnom na zadnjem braniku. Dodatni naglašeni detalji na prednjem delu uključuju bele šipke na bubrežastom delu sa hromiranim frontovima i belu ukrasnu lajsnu na centru usisnika za vazduh. Bočne ivice usisnika su ofarbane u istu boju kao i automobil, a BMW Urban Line uključuje i sajtne na kojima piše „BMW Urban".

Image

Image Image

 

Elementi BMW Line asortimana su ukomponovani do najsitnijih detalja i kreiraju upečatljiv vizuelni utisak. Ostali individualno podesivi elementi uključuju izbor presvlaka za sedišta, unutrašnjih ukrasnih lajsni i ukrasnih tračica, kao i naplataka od lake legure.

Pored novog BMW Line asortimana, novi BMW Serije 1 i sam nudi dodatne opcije dizajna i materijala. Standardna oprema uključuje satensko srebrnu unutrašnju ukrasnu lajsnu i Move fabrička sedišta, a u ponudi su još i dodatna unutrašnja ukrasna lajsna i ukrasne pločice, kao i Dakota kožna sedišta u dve boje. Sve verzije tapacirunga su dostupne i za opciona sportska sedišta, a trenutno postoje tri standardne i pet metalik boja spoljašnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here