Honda prikazala novi Civic

0
113
NAS SPONZOR

Honda je predstavila 11. generaciju Civica u obliku limuzine pod dizajnerskom filozofijom “čovek-maksimum, mašina-minimum” u kojoj su funkcionalnost i jednostavnost u centru pažnje.

Međuosovinski razmak povećan je za 3,5cm, a ukupna dužina vozila za 3cm. Novi Civic moći će da se dobije u osam boja karoserije, a među njima su nove dve nijanse sive i metalik plava. Kasnije će biti prikazan i hečbek, a kupe je izbačen iz ponude zbog slabog interesovanja u prethodnoj generaciji.

  

Kabina je pretrpela temeljnije izmene nego spoljašnost. Raspored elemenata je jednostavniji, centralna konzola je dobila punom širinom traku saćastog dezena iznad koje je ekran za multimedijalne sadržaje dijagonale 7 inča. U traku su ugrađeni ventilacioni otvori, a ispod se nalaze komande za klima uređaj i ostale funkcije. Iza novog upravljača je digitalna instrument tabla dijagonale 7 inča.

Verzija Touring ima digitalnu tablu dijagonale 10,2 inča, a moguć je i prikaz klasičnih merača. U ponudi je i ekran za multimediju od 9 inča, najveći koji je Honda do sada ugrađivala u svoje modele. U ovom najvišem paketu opreme dobija se i Bose audio sistem sa 12 zvučnika.

Novi Civic će zadržati dosadašnji dvolitarski atmosferski motor sa četiri cilindra od 160KS i 187Nm u kombinaciji sa CVT menjačem i prednjim pogonom. Verzije EX i Touring dobijaju 1,5 litarski turbo agregat od 182KS i 240Nm, što su nešto bolje vrednosti nego kod starog Civica. I ovde je CVT jedina opcija za menjač.

Honda je u novom Civicu unapredila bezbednosnu tehnologiju ugradnjom kamere i osam zvučnih senzora. Ova tehnologija sada pomaže vozaču u saobraćajnim gužvama, u kočenju pri nižim brzinama i vodi računa o preprekama iza i ispred vozila prilikom pokretanja vozila.

Adaptivni tempomat je takođe unapređen i sada prirodnije koči, dok sistem za vožnju unutar saobraćajne trake vrši korekcije upravljačem na linearniji način.

Prethodni tekstŠangaj: Mercedes-Benz EQB
Sledeći tekstF1: Hamilton pobednik u Portugaliji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here