Šangaj: Mercedes-Benz EQB

0
127
NAS SPONZOR

Mercedes-Benz je iskoristio Sajam automobila u Šangaju za promociju još jednog člana porodice električnih modela- kompaktog SUV-a MQB. Prikazana je verzija za kinesko tržište, ali će specifikacije za ostala biti slične.

EQB je električna verzija benzinskog GLB. U poređenju s njim dobio je specifične stilske karakteristike na prednjem i zadnjem kraju, uključujući nove svetlosne grupe. Zatvorena prednja maska poboljšava aerodinamičku efikasnost i poboljšava autonomiju.

Dizajn u kabini je preslikan iz GLB modela, ali je navigacioni sistem uređen specijalno za elektirčnu mobilnost. On obuhvata GPS podatke, prepoznavanje saobraćajnih znakova i koristi nekoliko senzora da bi poboljšao efikasnost potrošnje energije i predočio precizne podatke o preostalom dometu. Na primer, sistem uzima u obzir topografiju planiranog puta i vremenskih prilika i može da reaguje dinamički na te promene. Tehnologija prepoznaje kada treba da dovede bateriju pod optimalnu temperaturu pre planiranog zaustavljanja radi punjenja.

Za razliku od nedavno perdstavljenog EQS, EQB ne koristi posebnu platformu za električna vozila, nego verziju MFA2 platforme za Merceedosva kompaktna vozila. U Kini će se prodavati varijanta sa motorom od 300KS, pogonom na prednjoj osovini i sa baterijm od 66,5kWh. U planu su i dodatni modeli sa većim baterijama, dva motora i pogonom na svim točkovima.

Nije objavljen podatak o autonomiji, ali je potvrđeno da baterija podržava punjenje snagom od 100kW, što znači da se za nešto više od 30 minuta punjenja postiže do 80% kapaciteta. EQB će se proizvoditi u fabrikama u Kini i Mađarskoj.

Prethodni tekstRenault ograničava maksimalnu brzinu na 180km/h
Sledeći tekstHonda prikazala novi Civic

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here