Šangaj: Ford predstavio novi krosover Evos

0
73
NAS SPONZOR

Ford je na Sajmu automobila u Šangaju predstavio novi korsover Evos, koji bi mogao biti konkurent Citroenu C5X u segmentu porodičnih automobila u kojima se mešaju elementi karavana i SUV modela.

Ovo je automobil sa pet vrata, LED dnevnim svetlima i ručkama na vratima koje iskaču, kao na modelu Mustang Mach-E. U Fordovom saopštenju ukazuje se da automobil iz profila ima siluetu kupea.

U kabini su usledile velike promene u odnosu na aktuelni Fordov dizajn. Ugrađen je veoma širok ekran od čak 1,1 metra. Potpuno digitalizovana instrument tabla je veličine 12,3 inča, a uz nju stiže ekran od velikih 27 inča. Paneli su smešteni unutar zajedničkog staklenog kućišta, kao u novoj Hondi E.

Multimedijalni sistem koristi lokalizovani Fordov SYNC+ 2.0 sistem sa Baiduovom veštačkom inteligencijom i virtuelnim ličnim asistentom. Evos podržava softverska osvežavanja putem interneta.

Za sada nema zvaničnih informacija o prodaji ovog modela izvan Kina, a jedna od ideja o kojoj se diskutuje je da će ovo biti zamena za Mondeo u Evropi, odnosno za Fusion u Severnoj Americi.

Tehničke specifikacije za sada nisu objavljene, ali se očekuje da će se vozilo prodavati širom sveta sa hibridnim pogonom. Verzija sa oznakom 1st Edition bogato je opremljena, uključujuči kontrastne narandžaste detalje i belu završnu obradu sa kontrastnim crnim krovom.

Prethodni tekstMercedes S klasa dobila Brabusov tretman
Sledeći tekstŠangaj: Honda SUV E:Prototype

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here