Početna Vesti Moto Noviteti BMW Motorrad: Predstavljen Concept e

BMW Motorrad: Predstavljen Concept e

0
4085
Image

 

Dok očekujemo EICMA gde bi BMW trebalo da predstavi svoj skuter, baziran na Concept C, u Frankfurtu je predstavljena električna varijanta skutera, za koji pretpostavljamo da će biti prikazan javnosti u novembru, u Milanu.


BMW Grupa intezivno radi na predstavljanju pogonska rešenja koja će omogućiti ekološkije i ekonomičnije transportovanje. Kao jedinstven deo BMW Grupe, BMW Motorrad odeljenje ima identične ciljeve. Rezultat je skuter koji koristi inovativni električni pogon, otud i naziv „Concept e".

Image

 Image Image

 

Elektro pogonjeni skuter. Novo pogonsko rešenje i novi koncept, kada govorimo o konstrukciji, za Motorrad odeljenje. Zelena boja jasno govori da je u pitanju ekološki "podobno" vozilo, a BMW oznaka govori da će vozači u skoroj budućnosti imati savršenu kombinaciju – skuter lak za vožnju, štedljiv i vrhunski kvalitet.

Image

 Image Image

 

Motorrad odeljenje tvrdi da je studija vrlo blizu produkcionog proizvoda, a da je dosta truda uloženo da ciklistika bude na nivou, te da "komunikacija" između skutera i vozača bude emotivna, ali i da sam skuter bude praktičan.

Image

 

Dizajn skutera jasno govori da je u pitanju BMW proizvod. Maska skutera, koju BMW naziva "podeljeno lice" i koja daje specifičan izgled motociklu. Koncept skuter koristi materijale i boje koje nedvosmisleno govore da je u pitanju moderno i ekološko rešenje. Dizajn točkova je preuzet od BMW i generacije vozila.

Image

 

Umesto standardnih retrovizora, koncept skuter koristi video kamere koje prikazuju sliku na dva LCD monitora. Digitalni displej za prikazivanje brzine i drugih bitnih informacija je takođe prisutan na minimalističkom kokpitu (ako se to može reći za moto kokpit sa tri ekrana).

Image

 

Električni pogon preuzet sa BMW i modela omogućava autonomiju skuter koncepta od oko 100km, što zadovoljava zahteve velikog procenta urbanih motociklista. Intaligentni sistem upravljanja radom pogona se stara da prikuplja energiju prilikom kočenja kao i da optimizuje potrošnju kako bi teoretska autonomija bila što bliže stvarnoj. BMW Motorrad najavljuje da planira dalje unapređenje pogona kako bi obezbedio dovoljno snage za kretanje autoputevima i sa saputnikom.

Baterije se pune uz pomoć klasičnog priključka, a kompletna dopuna baterija korišćenjem 220V priključka traje 3 časa. Eksperimentalna testiranja su pokazala da elektro skuter retko ostaje bez imalo električne energije, tako da su vremena dopune baterija uglavnom dosta kraća.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here