Audi RS 5 Coupe

0
1945
Image

 

Audi je pored čitave plejade S modela predstavljenih u Frankfurtu predstavio i RS varijantu A5 kupe modela. Kao i obično, RS model nudi najsportskije vozne karakteristike u kombinaciji sa najsnažnijim pogonskim agregatom. Zanimljivo, Audi je odlučio da RS5 pogoni visoko turažni atmosferski 4,2 litarski V8 FSI agregat.

Za pogon RS5 modela odabran je 4.2 V8 FSI. U pitanju je za dva cilindra "kraći" V10 agregat iz modela R8, koji razvija 450KS/430Nm. Maksimalna snaga je raspoloživa pri 8250 obrtaja, dok je maksimalni obrtni momenat raspoloživ u opsegu od 4000 do 6000 obrtaja.

Image

 

Čistokrvni sportski agregat sa specifičnom snagom od 108,1 KS/l se ručno sklapa u mađarskoj fabrici u gradu Gyor. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250, a na zahtev se taj limit može podići na 280kmč. RS5 koristi sve moderne tehnologije, uključujući i sistem za rekuperaciju energije, što obezbeđuje nisku prosečnu potrošnju – bar kada je u pitanju deklaracija.

Image

 

Menjač je sedmostepeni S tronic, a RS5 model se nudi i sa sistemom za idealno startovanje (launch control). Quattro pogonski sistem poslednje generacije ima novi centralni diferencijal, koji smanjuje težinu sklopa. Krunasti diferencijal omogućava slanje snage kako na svaki pojedinačni točak, a tako omogućava da se snaga prenosi u rasponu70% napred pa do 85% pozadi u zavisnosti od situacije. U normalnim uslovima raspodela snage je 40:60.

Image

 

Nova šasija u kombinaciji sa novim vešanjem, koje je sada u velikoj meri izrađeno od aluminijuma omogućava daleko agilnije vozne performanse. RS5 je za 20mm niži od serijskih A5 modela, a 19" felne sa 265/35 pneumatacima su standard. Opciono se mogu poručiti 20" felne sa 275/30 pneumaticima, a na spisku opcionala se nalazi i dinamičko ogibljenje – DRC i Audi Select.

Image

 

Ispod ogromnih točkova se nalaze podjednako velike kočnice. Prednji diskovi su prečnika 365mm, a opciono je moguće poručiti karbon keramičke kočione prednje diskove.

Oštre linije, duboka maska, veliki otvori za usis vazduha, mat aluminijumski detalji, bi-xenon svetla u kombinaciji sa LED daju upečatljiv izgled. Mat aluminijumska kućišta spoljašnjih retrovizora su dobar pokazatelj da je u pitanju RS model, baš kao što će to pokazivati i zadnji spojler koji se sam postavlja u gornji položaj pri brzinama većim od 120kmč.

Image

 

U unutrašnjosti je tipični Audi RS enterijer. Sportski enterijer presvučen crnom kožom i Alkantarom. Opciono je moguće zahtevati Napa kožu u nekoliko nijansi. Kontrast obezbeđuju detalji izraženi od karbonskih vlakana, aluminijuma i čelika. MMI navigation sistem je u serijskoj opremi, dok se na spisku opcionala nalaze MMI navi plus, Audi side assist, Bang &Olufsen audio sistem i još dosta toga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here