Aston Martin pregovara o spasavanju kompanije Maybach

0
1089
11maybach_62_0.jpg

Iako je prošlo dosta vremena od kada su se čule glasine o tome da Maybach i Aston Martin rade zajedno, to je danas stidljivo potvrđeno od zvaničnika iz obe kompanije.

Kada uzmete u obzir izbor prilagodljivih opcija za enterijer u modelima Maybach, opcije za promenu izgleda tela i karoserije bi bile pravi bonus za ovu kompaniju. Dodavanje Aston Martin bedža na već uspostavljene i impresivne modele kompanije Maybach, moglo da dovede do prilično većeg prisustva ovih vozila na tržištima širom sveta.

11maybach_62_1.jpg

Jedina briga bi bila da li će modeli Maybach 57 ili 62 izgubiti neke od svojih "nemačkih" karakteristika. Bez obzira na takve strahove, pregovori o saradnji ovih kompanija izgleda da idu dobro na obostrano zadovoljstvo. To može biti znak koliko se očajnički želi prodati Maybach u današnje vreme.

11maybach_62_2.jpg

Na kraju krajeva, glavni rival na tržištu je Rolls Royce sa 2700 prodatih vozila prošle godine, dok je Maybach uspeo da proda nešto više od 600 komada. Sa samo 200 komada prodatih u 2011 godini do sada, to zaista ne liči na vesti koje su dobre za njih. Ako stavimo ovo rivalstvo na stranu, Nemcima je cilj da prodaju 1000 automobila godišnje, tako da se može zamisliti koliko su daleko od ovog cilja u ovom trenutku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here