Električni Ferrari stiže 2025.

0
284
NAS SPONZOR

Ferrari će predstaviti električni model 2025. godine, saopštio je predsednik Džon Elkan na godišnjem sastanku ove kompanije. Ova vest nije veliko iznenađenje s obzirom na patente koje je Ferrari registrovao u formi crteža za modularni električni sistem prošle godine.

Elkan nije saopštio nikakve detalje o budućem modelu, ali je bivši direktor Luj Kamileri 2019. godine rekao da kompanija proučava potencijal za veliki grand turer, što bi mogao da bude nagoveštaj da nećemo dobiti novi supermodel poput Lotusa Evije ili Rimca C_Two.

Elkan je na godišnjem sastanku rekao da je u toku potraga za naslednikom Kamilerija, koji se povukao sa funkcije iz ličnih razloga. Ta osoba će 2022. godine predstaviti Ferrarijeve planove za budućnost.

Ferrari će sledeće godine predstaviti svoj prvi krosover Purosangue, a za sada postoje nepotvrđeni nagoveštaji da će ovaj model sa većim klirensom nego što smo navikli od ovog proizvođača biti dizajniran sa mogućnošću da podrži i električni pogon.

Kompanija će se u međuvrmenu fokusirati na plag-in hibridnu tehnologiju. Nedavno je predstavljen plag-in hibridni SF90 Stradale, a italijanska marka želi da do 2022. godine 60% njene ponude bude elektrifikovano. Ferrari razmatra i druge alternativne opcije, poput upotrebe vodonika ili biogoriva.

Prethodni tekstCitroen C1 Urban Ride
Sledeći tekstBentley Continental GT Speed i kao kabriolet

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here