Bentley Continental GT Speed i kao kabriolet

0
23
NAS SPONZOR

Bentley je predstavio kabrioletsku verziju novog Continetala GT Speed. Britanska marka saopštila je da je ovaj kabriolet fokusiran na vozača više od svih prethodnih u istoriji ove marke zahvajujući unapređenjima šasije i potentijoj verziji W12 motora.

Poput ostalih Bentlijevih modela, Continental GT kabriolet u Speed trimu koristi tjуniranu verziju šestolitarskog W12 motora sa dva turba, čija se snaga prenosi na sve točkove preko osmostepenog automatskog menjača sa dva kvačila.

Motor proizvodi 660KS i 900Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 3,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 333km/h. Kupci dobijaju i sistem upravljanja svim točkovima, rekalibrisanu kontrolu stabilnsoti i elektronski kontrolisani diferencijal ograničenog proklizavanja.

Ugrađeno je i adaptivno vazdušno ogibljenje, kao i aktivni sistem stabilizacije naginjanja karoserije radi što stabilnijeg prolaska kroz krivine. U najtvrđem podešavanju u krivini se stvara sila od 1300Nm za 0,3 sekunde da bi automobil ostao ravan. Ovaj sistem može da se deaktivira radi udobnije vožnje.

Kabriolet može opciono da se dobije sa karbon-keramičkim kočnicama sa desetoklipnim čeljustima na prednjoj osovini i četvoroklipnim na zadnjoj i diskovima otpornijim na trošenje.

Kupe spolja dobija tamni trim i odgovarajuće felne od 22 inča, kao i posebne pragove, osvetljene pločice i diskretne Speed oznake na prednjim blatobranima. Meki krov može da se dobije u jednoj o sedam boja i ima bolju izolaciju nego do sada. Krov se podiže ili spušta za samo 19 sekundi, a operacija može da se izvede do brzine od 50km/h.

Kabina je unapređena upravljačem koji je presvučen alkantarom, sportskim sedištima sa dijamantskim dezenom, sportskim papučicama i aluminijumskim površinama na centralnoj konzoli. Ostatak centralne konzole može imati neku od četiri završne obrade koje se ne plaćaju dodatno ili neku od tri koje se doplaćuju.

Prethodni tekstElektrični Ferrari stiže 2025.
Sledeći tekstVolkswagen ID.6 i sa sedam sedišta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here