Volkswagen ID.6 i sa sedam sedišta

0
22
NAS SPONZOR

Novi član Volkswagenove električne porodice ID je veći ID.6 sa sedam sedišta, koji je dizajniran za kinesko tržište. Model je zasnovan na konceptu Roomzz koji je prikazan na Sajmu automobila u Šangaju 2019. godine.

Automobil će se proizvoditi na dve lokacije u Kini i verovatno će se prodavati i u Severnoj Americi. Evropa za sada nije u planu.

Poput hečbeka ID.3 i manjeg krosovera ID.4, ID.6 je zasnovan na Volkswagenovoj modularnoj platformi za električne modele MEB. Dugačak je 4880mm i trenutno je najveće vozilo koje se pravi na ovoj platformi. Duži je od ID.4 za 300mm, što je omogućilo ugradnju trećeg reda sedišta.

Volkswagen je predstavio dve verzije – ID.6 Crozz i ID.6 X. Crozz je stilizovan više za vožnju van puteva i ima aluminijumske zaštitne panele napred i nazad, a X je više fokusiran na put. Oba modela imaju posebne aranžmane za prednja i zadnja svetla.

Pune specifikacije nisu potvrđene, ali je otkriveno da će produženi ID.6 koristiti istu baterijsku tehnologiju kao ID.3 i ID.4. To znači da će u ponudi biti baterije od 58kWh i 77kWh, a postojaće i verzija sa pogonom na svim točkovima od 305KS, koja ubrzava od 0-100km/h za 6,6 sekundi. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na  160km/h.

Prema kineskom NEDC sertifikatu, deklarisana autonomija je od 435km do 585km sa potpuno napunjenom baterijom, što su nešto optimističnije vrednosti nego u Evropi. Nisu objavljeni snimci kabine, ali Volkswagen najavljuje da neće biti nikakvih fizičkih tastera ni prekidača.

Prethodni tekstBentley Continental GT Speed i kao kabriolet
Sledeći tekstMagna ulazi u proizvodnju električnih vozila

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here